Един от петте неизрядни павилиона на мястото на токовия удар,

...
Един от петте неизрядни павилиона на мястото на токовия удар,
Коментари Харесай

Един от павильоните на мястото на токовия удар, убил момче, отново работи

Един от петте неизрядни павилиона на мястото на токовия удар, който умъртви момче в столицата, още веднъж работи, осведоми БТВ.

Сряда заран обектът върху парцела на болница " Свети Иван Рилски " обслужва клиенти. Павилионът се намира до този, чието електрозахранване умъртви човек. Той е и един от петте, за които на 17 февруари кметът на София разгласи, че подаването на ток е в нарушаване.

На въпрос до общинската администрация за какво обектът работи малко след позвъняването павилионът затваря. Не отвори и на идната заран. От общината декларират, че са издали инструкции към регион " Триадица " в 7-дневен период да сформират констативни протоколи за унищожаване на обекта, само че такива към този момент не са получили.

От " Триадица " пък настояват, че процедурата по унищожаване се преценява с следствието на прокуратурата. " Визираният в сигнала търговски обект, намиращ се на в двора на болничното заведение, действа в прорез със Закона... На осъществената през днешния ден инспекция бе установено, че комерсиалният обект се експлоатира от нова компания. Същата е подала заявление за регламентиране на работно време, по което ще бъде предписан отвод.

От компанията - притежател на обекта обявиха, че са закупили бизнеса преди месеци, а павилионът съществува близо 10 години и по старите законови условия е бил безупречен. Обясниха, че в този момент още веднъж затварят, само че краткотрайно, след позвъняване от болничното заведение. Оттам отхвърлиха коментар

Цялата позиция на регион " Триадица ":

" Визираният в сигнала търговски обект, намиращ се на двора на болничното заведение, действа в прорез със Закона. По отношение на развиваната от обекта комерсиална дейност, през миналите седмици са подхванати инспекции от страна на районната администрация, в резултат на които са издадени наставления и актове за наказване - санкция. На осъществената през днешния ден, 10.03.2021 година инспекция бе установено, че комерсиалният обект се експлоатира от нова компания. Същата е подала заявление за регламентиране на работно време, по което ще бъде предписан отвод. По отношение на обекта тече процедура за унищожаване. Тук е мястото да уточним, че тази процедура се съгласува с проверяващите органи и Прокуратурата. Окончателната заповед за премахването на обекта се издава от НАГ. По наши данни обектът се зарежда с ток от болничното заведение ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР