Един от основните критерии, по които се сравняват в различните

...
Един от основните критерии, по които се сравняват в различните
Коментари Харесай

Специалист по информатика: Стресът върху здравната система би трябвало да я подобри

Един от главните критерии, по които се съпоставят в другите страни, е междинният брой пъти, в които е бил избавен животът на един човек. Средно за европейските страни това е 1-1.5, т.е. най-малко един път за всекиго, сподели пред БНР доцент Димитър Атанасов началник на катедра " Информатика " в Нов български университет.
„ Мерило за здравната система е по какъв начин избавя живота на хората. Това, което се вижда в България сега е, че може би не е оптимална здравната система. Очевидно има някакви недостатъци, които биха могли да се изгладят. Такъв вид епидемии, натоварвания и стресове върху една система водят до подобряването й, чисто еволюционно в случай че погледнем “, посочи той.
Доц. Димитър Атанасов е създател е на книгата „ Модели на смъртността “. Той обърна внимание на фактора смъртност, обвързван с. Атанасов съпостави сегашните данни с миналогодишните за брой умряли дневно, които са били към 300, и допусна, че до края на тази година смъртността ще нарасне с към 50%.
 Коронавирусът по света: Отново огромно разминаване в данните за Китай Коронавирусът по света: Отново огромно разминаване в данните за Китай
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 63 192 543 и 63 589 301 съгласно американ...
Допреди десетина дни бяхме на трето място по заразяване, отчитайки броя хора, които един човек съумява да болести, а това предпоставя и по-висока смъртност след несъмнено време, разясни преподавателят.
Според него ще понижат броя на инфектираните и % на позитивните проби, само че " какъв брой теста са направени е едно, какъв брой са болните хора е друго ".
Вероятността човек да е инфектиран и ние да го записваме като подобен е от порядъка на 0.3 до 0.5, уточни доцент Атанасов и добави, че аргументите човек да не си прави тест за ковид са доста. Организацията за карантиниране на контактните е трябвало да бъде друга, счита Димитър Атанасов.
Относно математическите модели доцент Димитър Атанасов посочи, че знакът за възпроизводство на вируса да вземем за пример може да се сметне по голям брой модели и по този начин да се получат разнообразни стойности, само че в случай че се придържаме към непрекъснат модел, може да се приказва за заможност на прогнозите и изводите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР