Един от най-великите спортисти в историята Майкъл Джордан е претърпял

...
Един от най-великите спортисти в историята Майкъл Джордан е претърпял
Коментари Харесай

Майкъл Джордан с огромни финансови загуби заради пандемията

Един от най-великите спортисти в историята Майкъл Джордан е претърпял съществени финансови загуби поради пандемията от COVID-19 и последвалата я борсова рецесия на „ Уолстрийт “.

Изданието „ Basketball Forever “ твърди, че в границите на последната година Въздушния е изгубил към 300 милиона $. Легендарният баскетболист съществено е потърпевш финансово през последните седмици, когато компанията „ Gamestop “, в която има сериозен дял, претърпя провал на финансовия пазар и цената на акциите паднаха с 2%.

57-годишният Джордан е притежател на Шарлът Хорнетс от НБА, а спирането на шампионата през предишния сезон поради пандемията му коства съществени доходи. Освен това „ стършелите “ не участваха в доиграването на шампионата, защото имаха прекомерно слаби индикатори. Това докара до още загуби за Майкъл Джордан, защото клубът не получи пари от рекламни и телевизионни права.

Американските медии са пресметнали, че за последните две години благосъстоянието на Въздушния е съществено намаляло. В началото на 2019 година то е 2,4 милиарда $. При последвалата оценка през май 2020 година към този момент е в размер на 2,1 милиарда. Към сегашния миг се смята, че благосъстоянието му се пресмята на 1,8 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР