Един от най-великите африкански отбори Египет най-после приключи изгнанието си

...
Един от най-великите африкански отбори Египет най-после приключи изгнанието си
Коментари Харесай

Дългото чакане за Египет свърши, вече е на Мондиал

Един от най-великите африкански тимове Египет най-сетне завърши изгнанието си надалеч от Световни шампионати. "Фараоните " са на Мондиал 2018 в Русия кръг преди края на квалификациите след трагична развръзка.

Северноафриканците надвиха с 2:1 над новобранеца Конго като домакини, като победното попадение падна в последната минута на продължението след тъкмо изпълнена дузпа от Мохамед Салах.

Именно звездата на Ливърпул беше огромният воин за отбора си. Той осъществя и двата гола за този триумф. След нулев над час игра, Салах откри резултата в 63-та минута и това щеше да е задоволително за класирането.

Но конгоанците отвърнаха на удара в 87-та минута и смълчаха 90 млн. египтяни пред тв приемниците. Тогава прецизен беше Арнолд Бука Муту и като че ли фантазията на цялостен Египет за присъединяване на Световното се изпаряваше.

В 95-та минута обаче Мохамед Салах беше прецизен от дузпа и екстазът беше цялостен за всички по трибуните. За предварителното класиране оказа помощ и хиксът сред Уганда и Гана в абсурден мач, приключил 0:0.

"Черните звезди " бяха толкоз гневни от съдийството, че желаеха преиграване на дуела. Тази тяхна молба обаче надали ще бъде почетена и по този начин след 28 години очакване Египет още веднъж е на Световно състезание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР