Един от най-успешните нападатели в историята на българския елит Мартин

...
Един от най-успешните нападатели в историята на българския елит Мартин
Коментари Харесай

Камбуров: Ще дам всичко Берое да победи Локо на рождения ми ден

Един от най-успешните нападатели в историята на българския хайлайф Мартин Камбуров разгласи, че ще даде всичко от себе си Берое да победи Локомотив (Пловдив) в мача от Първа лига този петък от 20:00 часа в Стара Загора. Нападателят приказва за своите 191 гола, с които е на четвърто място във безконечната класация, голмайсторските призове, ситуацията в новия си отбор Берое и разочарованието от раздялата с Локомотив (Пловдив). Той е единствено на 3 гола от Динко Дерменджиев и на 5 от Наско Сираков във безконечната голмайсторска листа. Скоро Камбуров може да стане и вторият футболист в историята с над 200 гола в родния хайлайф след Петър Жеков, който има 253 попадения.

„ Със сигурност не съм очаквал. Като всяко дете, мечтаех да играе в професионалния футбол и „ А “ група. Сбъдна се тази фантазия. Това е плод на доста труд. Зад тези числа се крият доста ограничения, само че пък след всеки гол съм се радвал и всеки идващ гол ме е карал да не преставам напред “, показа Камбуров в изявление пред „ Диема Спорт “ за своите 191 гола в шампионата.

„ Не съм си сложил цел, по този начин се получава, когато си предан и работиш. Ако станат 200, ще се веселя. Имам контракт до края на годината. Ще се веселя да стана вторият човек, вкарал 200 гола в нашето състезание “, продължи нападателят.

„ Добре ме одобриха момчетата и треньорският екип, публиката също. Нямам никакви проблеми и искания. Ще се старая до момента в който съм тук. Когато слушаш и си и изпълняваш дилемите е доста елементарно. Цел за голове не съм си сложил. Нормално е като нападател да въвеждам голове. Но най-важното е да оказа помощ на тима да влезем в първата шестица. Първо да натрупаме колкото се може повече точки, с цел да сме близки като разлика. Ще желаеме да сме по-напред. Зависи доста от мачовете до момента в който се раздели шампионата. Отборът е добре уравновесен. Само аз съм по-опитен, и Веско Пенев. Другите нямат още 30 години, те са по-млади. Аз и Веско ще допринесем за салдото. Те ще би трябвало повече да се нагърбят. Давам препоръки, обикновено е, би трябвало да ги приема младите, да не се сърдят. Никога няма да направя забележка. Напротив, дано да се развиват футболистите. Подписах за една година, ще оказвам помощ на тима, а през май ще вземем решение. Ако съм здрав, мога да продължа, в случай че не ще приключа кариерата “, описа Камбуров за новия си отбор.

„ Всеки голмайсторски приз е безценен. С Локо (Пд) беше първи, взехме купата. С Локо (Сф) имах неповторимо достижение да съм голмайстор с един полусезон, не ги разделям. Едно време не е имало футболисти от чужбина, с които да си свериш часовника. Сега в Лудогорец има такива и още веднъж триумф, всеки от тези призове ми е сладостен “, разяснява нападателят наградите си за голмайстор.

„ Срещу Левски и ЦСКА атмосферата е по-приповдигната, всеки желае да покаже най-хубавото против грандовете. За моя наслада се получава против Левски “.

„ Странно ми е. Даже ми се пада на рождения ден. Ще дам всичко от себе си Берое да победи. Няма какво да потвърждавам. Мартин Камбуров се е потвърдил през годините. Ще играя по подобен метод, по който играя във всеки мач. Не мога да кажа, че съм афектиран. Всеки знае, че там трябваше да си завърша кариерата, само че по този начин се стекоха събитията. Ще завърша по този метод в различен клуб като Берое, в който мисля, че ще получа нужното почитание. Каквото имах да споделя, го споделих на потегляне. Старая се да си правя работата и обикновено да има успокоение в мен. Съдба е да играя навръх рождения ми ден против Локомотив. Ще излезем и се надявам да победи тима, в който играя. Пожелавам си да съм здрав на тази дата, тимът да победи и по-късно да честваме “, разяснява Камбуров раздялата с Локо (Пд) идния мач на Берое против „ смърфовете “ на рождения му ден. Мачът е в петък от 20:00 часа в Стара Загора.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР