Един от най-талантливите и обичани български писатели Галин Никифоров („Лисицата“,

...
Един от най-талантливите и обичани български писатели Галин Никифоров („Лисицата“,
Коментари Харесай

„Тяло под роклята“ от Галин Никифоров с предстояща екранизация

Един от най-талантливите и обичани български писатели Галин Никифоров („ Лисицата “, „ Фотографът “ и „ Къщата на клоуните “) се завърна през 2018 година с нов разказ – забележителна история за силата на любовта и изкуплението.

След като завоюва сърцата на читатели и рецензия, „ Тяло под роклята “ (издателство „ Сиела “) ще оживее и на огромния екран с помощта на продуцентите Анелия Константинова-Касабова („ МИСИЯ 23 “) и Михаил Константинов (Студио „ Бленд “).

В първите дни на ноември започва сформирането на главния екип на продукцията, а по проект филмът би трябвало да се появи в каталозите на най-големите кино платформи в края на 2022 година

Продуцентите са решени да дадат публичност и на непопулярни имена и първият стадий от работата по продукцията ще съставлява креативен конкурс за основаване на сюжет. Първоначалната селекция на изпратените сюжети ще започва до края на годината.
Повече за екипа и опциите за присъединяване може да откриете скоро в обществените мрежи, както и на формалния уебсайт на филмовия план: https://underthedress.info



Анелия Касабова е основател на осъщестявяването на концепцията. Тя е основател на един от най-активните креативен хъбове в София – „ МИСИЯ 23 “, профилиран в генерирането на арт събития и сцена за показване на истински планове в региона на литературата, фотографията, киното и технологиите. Дебютът във филмовите среди ще е втори сполучлив план за Анелия Касабова и нейният бизнес сътрудник в „ Лигна груп “ Геновева Христова, откакто екипът им води в звездна орбита и в епицентъра на музикалния конкурс „ Евровизия “ Виктория Георгиева.
Михаил Константинов е създател на Студио „ Бленд “ (1996 г.) в партньорство с Методи Евстатиев. Студио „ Бленд “ е компания, профилирана в продукция и постпродукция на игрални, документални, музикални, механически, просветителни и презентационни филми; телевизионни излъчвания и поредици; рекламни и музикални видеоклипове и художествена снимка.

„ Като продуцент и създател на концепцията за основаване на кинопродукция по романа „ Тяло под роклята “ мога да кажа, че бях пленена от този мощен и в първия миг объркващ роман за изкуплението, за дълбочината на човешките усеща и човешката душа. Романът разкрива границите, които човек може да премине в името на безусловната обич. В романа се сблъскват доста мощни страсти и напрежение, предизвикани от променената логика на психиката на личността, разследване от претърпени събития и случки поднесени от ориста. Романът е и извънредно образен, една красиво разказана история, един роман за свободомислещите хора. От всичко това по един натурален и органически метод се зароди концепцията за претворяването му във кино продукция.
Анелия Касабова – Константинова, „ МИСИЯ 23 “

„ Вярвам, че историята е както кинематографична, по този начин и неповторим драматургичен роман, звучащ правдиво във всяка общественост от актуалния ни свят. Сигурен съм, че всеки драматург ще се впечатли от романа „ Тяло под роклята” и ще се осмели да се потопи в тази история, както и ние се осмелихме да стартираме този вманиачен план. “
Михаил Константинов, студио „ Бленд “

„ Макар и да са първите, които изникват в съзнанието след прочита на „ Тяло под роклята”, определенията „ ексцентрична” и „ провокативна” не биха били подобаващи за тази смела книга – безусловно несравнима история за изкуплението, която надскача литературните рамки и е най-чистото доказателство, че човек е кадърен да премоделира целия си живот, с цел да запази крехкостта на същината си. Това е разказ не за човешкото тяло – макар че в началото може да наподобява тъкмо по този начин – а жизнеутвърждаващ разказ за човешката душа. “
Темз Арабаджиева, издателство „ Сиела “

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР