Един от най-симптоматичните индикатори, че положението в Германия е тревожно,

...
Един от най-симптоматичните индикатори, че положението в Германия е тревожно,
Коментари Харесай

Германците пак започнаха да се запасяват с тоалетна хартия

Един от най-симптоматичните знаци, че ситуацията в Германия е обезпокоително, се прояви още веднъж - огромните вериги супермаркети оповестиха, че отново има растеж в продажбата на някои артикули като тоалетната хартия, предава. Германия може да прекрачи границата от 10 000 случая дневно още идната седмица, предвижда ръководителят на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри.

Сегашните индикатори могат единствено до известна степен да бъдат сравнявани с тези от пролетта, защото в това време се вършат доста повече проби, респективно се откриват доста повече инфекции. Въпреки това данните са тревожни и са причина мнозина да приказват както за втора вълна, по този начин и за втори локдаун в Германия, разяснява медията.

Част от магазините към този момент приканиха за извършване на покупки в рационални количества. Филиал на огромен супермаркет даже вкара ограничаване за пазаруване на един пакет тоалетна хартия на клиент. Регистриран бе и растеж в продажбите на кухненска хартия и дълготрайни продукти като брашно и консерви. От по-популярните вериги супермаркети споделят, че все още не считат да подхващат изключителни дейности, само че наблюдават деликатно търсенето, с цел да могат с бърза реакция да избегнат недостига.

" Разбира се, може отново да се стигне до презапасяване предвид на втората вълна ", споделя специалистът по търговията Доминик Овербек от Института за пазарни изследвания " Iri ". Същевременно обаче може да се окаже, че около опита от първата вълна потребителите ще си спестят опасенията от появяването на недостиг и ще се доверят на непрекъснатата наличност.

Меркел: " Всеки ден е от голяма важност "

В обичайното си седмично послание федералната канцлерка прикани сънародниците си да се срещат с по-малко хора и да заобикалят всяко пътешестване, което не е наложително, с цел да се предотврати по-нататъшното разпространяване на ковид. " Всеки ден е от голяма важност ", акцентира Меркел, имайки поради, че контактувалите с някой инфектиран би трябвало неотложно да бъдат известени, с цел да се пресече веригата на инфекции.

Апелът, насочен от Меркел, гласи: " Срещайте се с по-малко хора, без значение отвън дома или в него. Моля ви - избягвайте всяко пътешестване, което не е в действителност належащо. Избягвайте и всяко тържество, което не е належащо. Останете, в случай че е допустимо, в дома си, в града си... Това е по-нужно от всеки път ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР