Един от най-широкоразпространените зеленчуци в градината, това е лукът. Полезните

...
Един от най-широкоразпространените зеленчуци в градината, това е лукът. Полезните
Коментари Харесай

Ако съхранявате ЛУКА по този начин, той ще остане здрав чак до другото ЛЯТО

Един от най-широкоразпространените зеленчуци в градината, това е лукът. Полезните му качества са толкоз доста, че е добре всеки да го похапва. Да не приказваме, че една глава лук има антисептични и антибактериални свойства и служи за предварителна защита за лекуване на голям брой болести.
Ако знаете по какъв начин вярно да го съхранявате, ще имате опцията да се възползвате от всичките му изгоди, в това число и вкусовите качества, чак до другото лято.
Мнозина обаче позволяват неточности при съхранението на зеленчука и в един миг установяват, че той към този момент не е кадърен за консумация.
Тази публикация ще отговори на доста въпроси, които градинарите си задават и ще им послужи като справочник, във връзка с съхраняването на лука.
Какво ЗАДЪЛЖИТЕЛНО би трябвало да знаем при предпазване на лука?
 Ако желаете здрави растения, лекувайте ги с люспи от лук Ако желаете здрави растения, лекувайте ги с люспи от лук
Ако живеете в къща с дворно пространство, то вероятно към този момент сте се изкушили да пробвате да отглеждате зеленчуци. Няма нищо по-хубаво от б...
Самото събиране на реколтата нормално е през август – септември месец. Много е значимо това да се случи, когато времето е слънчево и няма превалявания.
Започнете да събирате реколтата едвам тогава, когато забележите, че върховете му се накланят и краищата им са към този момент пожълтели. Не е за предпочитане да си служите с принадлежности, изключително с остри такива, които могат да наранят главата.

Важно е да ги оставите да изсъхнат добре под директната слънчева светлина. Разстелете ги на двора, тъй че главите лук да не се застъпват една с друга. Едва по-късно можете да ги преместите на изсъхнало и ветровито място.
Тук обаче идва и тънкият миг при съхранението. Обикновено хората, откакто свършат главната част, вземат решение че отговорностите им са завършили. Да, но не. Фундамент за здравия лук е от време на време да обръщате главите, тъй че те да не се запарват и скапват.
 Топ трик за рязане на лук без сълзи Топ трик за рязане на лук без сълзи
Рязането на лука несъмнено не е е измежду най-приятните отговорности на домакините. Оказа се, че има елементарен и ефикасен метод да се избегне...
Не им премахвайте корените и листата, в случай че те не са изсъхнали изцяло. Когато настъпи този миг, отстранете ги благодарение на ножица, тъй че да не нараните главите.
Стеблата би трябвало да са с дължина към 6-7 см. Ако измежду реколтата забележите черни глави, най-добре ги отстранете, с цел да не скапват здравите такива.

Зеленчукът се суши към две седмици и по-късно се подрежда в касетки, мрежи или други съдове, осигуряващи проветряване.
Желаем ви шанс при съхраняването на зеленчука и богата годишна продукция!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР