Един от най-популярните съвременни артисти, световноизвестният британски художник на графити

...
Един от най-популярните съвременни артисти, световноизвестният британски художник на графити
Коментари Харесай

15 трогателни творби на уличното изкуство по света срещу войната

Един от най-популярните модерни актьори, световноизвестният английски художник на графити с псевдонима Banksy,  не рисува на инцидентни места, нито изобразява инцидентни събития. Неговото изкуство се появява в най-различни точки на света - от Париж до Газа - в точния миг и с точното обръщение. 

Banksy се появи и в Украйна, където към този момент две години се води война. Истинска война - със стотици хиляди жертви, милиони бежанци и милиони вътрешно разселени, живот под окупация, живот в бомбоубежища, полови похищения, зверства против цивилни... Пълномащабна война, която стартира на 24 февруари 2022 с безпрецедентно след Втората международна война в Европа навлизане в самостоятелна страна. Улични актьори от целия свят споделиха позицията си за войната в Украйна през последните две години, а градове в редица страни по света (включително и в самата Русия) приютиха произведения в поддръжка към украинския народ,  против войната и против Путин и дейностите му.  

Разгледайте галерията, в която събрахме 15 трогателни творби на уличното изкуство по света с послания за взаимност, мир и противоречие с експанзията против Украйна.  

 
    View this post on Instagram           
A post shared by mydogsighs (@mydogsighs)

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР