Един от най-опитните футболисти в състава на Лудогорец Георги Терзиев

...
Един от най-опитните футболисти в състава на Лудогорец Георги Терзиев
Коментари Харесай

Георги Терзиев пред БНТ: С годините Лудогорец е показал, че се чувства по-добре, когато играе на няколко фронта

Един от най-опитните футболисти в състава на Лудогорец Георги Терзиев даде особено изявление за Българска национална телевизия на старта на зимната подготовка за 12-кратните първенци, които напролет ще се борят на няколко фронта - Първа лига, Купата на България, Лигата на конференциите, а също така имат и мач за Суперкупата против ЦСКА 1948.

По думи на Терзиев " орлите " изпращат една сполучлива 2023-а година, а самият той има вяра, че тимът още веднъж ще покаже положително лице и при започване на пролетния полусезон макар тежката стратегия.

" Пожелавам сполучлива нова година на всички и най-много здраве, тъй като това е най-важното. Смятам, че тимът изпраща една добра 2023-а година, изключително последните два месеца от нея ", стартира 31-годишният защитник.

" Всички знаем, че стадият с подготовката не е измежду обичаните на футболистите, тъй като е доста тежко. С годините Лудогорец е посочил, че се усеща по-добре, когато играе на няколко фронта. Така поддържаш форма с мачове, а не с тренировки. Досега постоянно сме се представяли на равнище, когато имаме тежка стратегия и повече дуели. Важното е всички да останем здрави по време на подготовката, уповавам се всичко да премине добре и по-късно срещите стартират. За нас няма значение дали ще е Суперкупата, евротурнири или българското състезание. Всички те са част от нашата стратегия ", продължи той.

Бившият национал приказва и за това по какъв начин повишението на конкуренцията у нас би помогнало за по-доброто показване на българските тимове в евротурнирите, като не пропусна да обърне внимание и на противника на Лудогорец в плейофите на Лигата на конференциите - швейцарския Сервет.

" В годините обратно много пъти се е говорело, че би трябвало да има по-голяма конкуренция в българското състезание, тъй като това оказва помощ на тимовете, които играят в евротурнирите ", показа Терзиев.

" Отборът сигурно не е добре прочут на по-голямата част, само че сигурно би трябвало да проявим почитание, тъй като въпреки всичко те идват от Лига Европа. Ще бъде тежък мач. Все още не сме се срещнали с тях, защото има още време, само че сигурно и двата дуела ще бъдат доста здрави. Нашата цел, несъмнено, ще бъде да ги преодолеем и да продължим напред ", разяснява още централният бранител.

10-кратният първенец на България с екипа на разградчани отговори още и на въпросите дали при " зелените " към този момент се оформило ядро в съблекалнята, както и дали чака някой отвън Лудогорец и ЦСКА да се намеси в борбата за купата в Първа лига.

" Когато има една група, която стои повече време дружно, се получава едно ядро. Знаем, че на чужденците им е нужно време за акомодация, само че мачовете за жалост не ни го дават това време ", съобщи бранителят.

" Не мисля, че единствено ние и ЦСКА ще се борим за купата. И други тимове ще се намесят. Поздравления към Черно море за представянето им дотук. За нас е извънредно значимо да побеждаваме във всеки мач и да си върнем първото място, което най-вече подхожда на Лудогорец. Ще бъде обаче доста тежко, тъй като виждаме, че с всяка година се подвига равнището в българския футбол ", приключи Георги Терзиев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР