Един от най-опитните бойни атлети на България, Камен Георгиев записа

...
Един от най-опитните бойни атлети на България, Камен Георгиев записа
Коментари Харесай

Родна ММА-звезда бесен на съдийско решение в мача му с британец

Един от най-опитните бойни спортисти на България, Камен Георгиев записа следващото си присъединяване в бойната галавечер SFC 8: The Matrix. Там той се изправи против опитния Дан Едуардс, само че загуби с механически нокаут след удар с крайник и реферска интервенция.

Камен, който има десетки борби зад тила си по ММА, както и доста други по спортове като джудо, санда, бойно самбо и други не бе склонен от реферското решение, като го счита за прекомерно прибързано и го оспори незабавно след прекратяването на дуела.

"Явно би трябвало да стартира с това, че нищо ми няма. Даже се посмях на изявление, запечатано от камерите, на "специалист "- треньор без нито един мач. Имам треньорски щаб с най-квалифицираните и потвърдените хора в България и единствено тяхното мнение и моята воля са значими! Искам да благодаря и на всички, които макар късният час останаха до последно да ме поддържат, " показа ден след борбата Камен за MMA.BG.

Англичанинът Дан Едуардс е един от опитните непознати бойци, които са идвали у нас. Той има над 30 професионални дуела и се е състезавал по целия свят, в това число и в Bellator. 31-годишният военен спортист е в действителност сериозна опасност, само че не и такава, против която Камен да не се е изправял и преди.

"Противникът ми Дан Едуардс не е инцидентен войник, а също по този начин е почтен и привлекателен човек. Може би доста хора го подценяват тъй като се е състезавал в категории до 77кг и 84кг, където е свалял доста килограми, само че също по този начин е бил кандидат за трофеи в категория до 93 кг. "

"Изключително рисков е в сутерен, а аз заради травма по време на подготовката си не желаех да придвижвам багра на земята. Планът се промени и взех решение да го задържа повече в кикбоксова отдалеченост, макар че той се усеща удобно и там. С високият си растеж в досегашните си срещи търси ритници и прави удари от отдалеченост. Нищо ненадейно ", съобщи Георгиев.

Камен и Дан участваха в основната борба на вечерта. която завърши откакто състезаващия се от ОАЕ англичанин пласира доста чист удар с крайник в главата на Камен, който падна на земята, а от там бе засипан с граунд енд паунд. Това принуди рефера да реагира бързо и да приключи дуела.жТова обаче не се понрави на Камен, който на момента оспори решението.

"Естествено, че имаше малко зашеметяване, незабавно се обърнах за какво виждах дейностите на връхлитащият съперник. Ударът беше мощен, само че никога с нокаутираща мощ! Първата ми мисъл, до момента в който бях на земята беше: "Сега към този момент ме нервира, неприятно ти се написа! " и тъкмо по тази причина бях сюрпризиран от съдийското решение. Наистина обстановката изглеждаше рисково, само че това е и работата на рефера - да реши! "

"Първо това е ММА, а не безконтактен спорт. Второ това е професионална среща, където спортистите имат задоволително опит и тренировки зад тила си и знаят рисковете от професионални мачове. Подобна обстановка имах преди 5 години на Twins MMA 4, едно кроше попадна в тила ми и до момента в който бях на земята се надавах съдията да не спре срещата, това беше единствената ми мисъл. "

"Впоследствие отхвърлих съперника си още при започване на втори рунд. Че не съм склонен и за какво с решението - го споделих още в клетката и не съм си трансформирал мнението, " безапелационен е Камен.

Явно ударът не е бил толкоз тежък, защото Камен още от идващия ден е на тренировки в залата, където оказва помощ на за подготовката на състезателите от "Боен клуб България ".

"Няма ми нищо - нито отмалялост, драскотини, комоцио или болки от удара, само съм сърдит. "Боен клуб България " е огромен тим и състезателите там вземат участие в разнообразни бойни дисциплини, тъй че съм зает в подготовката им, няма минута за разпределяне. "

"В персонален проект - имам да оправям една остаряла травма, която се възобнови и краткотрайно ще трансферира натоварването в здравите крака. Но в къси периоди още веднъж ще се удрям ", съобщи Георгиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР