Един от най-обичаните български футболисти Стилиян Петров даде истински откровено

...
Един от най-обичаните български футболисти Стилиян Петров даде истински откровено
Коментари Харесай

Как живее Стилиян Петров след голямата битка в живота си?

Един от най-обичаните български футболисти Стилиян Петров даде същински искрено изявление пред BBC Radio 5 . Бившият български национал приказва за най-голямата борба в живота си - тази с левкемията , разкривайки през какво са минали той и фамилията му.
 
Стели показа още и кой е най-ценният му орден и описа с огромен възторг за новата си пристрастеност - Неделната лига.
 
Стилиян Петров бе диагностициран с подлото заболяване на 30 март 2012 година След упорита битка, траяла близо 3 години, Петров съумя да завоюва сложната борба. На 9 май 2013 година в особено изявление полузащитникът разгласи завършек на кариерата си, добавя.
 

" Когато разбрах за диагнозата през главата ми минаха въпросите " Защо на мен, къде сгреших ", признава българинът, само че няма отговор на тези питания. " Месеци наред не спях, с цел да схвана каква е повода, само че без триумф. Преминаващите през това тестване, знаят, че няма отговор. Затова с моята брачна половинка основахме фондацията, ние знаем какъв брой сложна е битката ", признава още той.
 
" Със фамилията ми минахме през пъкъла . Двамата ми синове ме виждаха в положение, в което нито едно дете не би трябвало да вижда баща си. Трябваше да ги водим на психолози ", описа още 38-годишният Стилиян Петров . " Имаше интервал от година, в който не ме виждаха. Посещаваха ме през няколко месеца и ме виждат през един дребен прозорец, не им бе разрешено да влизат в стаята ", спомня си за тежките дни той.
 

" Имам невероятна брачна половинка. Беше впечатляващо да видя какъв брой доста ме обича. Спеше при мен всяка нощ, ядеше какво аз хапвам. Бях слаб, само че трябваше да се храня. Тя ми даваше образец, че би трябвало да го върша, макар че храната не беше хубава. Когато видиш, че някой оставя личния си живот и този на децата си, в името на това да оздравееш, това значи доста. Тогава разбираш, че би трябвало да се бориш. Не бях подготвен да се предам и в тези мигове разбрах, че желая да пребивавам и какво е смисъла на живота за един човек. Знаех какво можех да изгубя и не желаех да го позволи. Исках да се боря и да пребивавам ", добави Стилиян Петров за най-важната борба в живота си .
 

" Все още играя футбол , върша го всяка неделя. Плащам си и таксата от пет паунда. Много ми харесва. Хората в това състезание желаят да ме ритнат или да се показват добре против мен. Те ме познават и са наясно с кариерата ми. След мача обаче, когато седнем за по бира, разбирам, че са ми почитатели, само че по време на самите дуели, има конкуренция. Казват ми, че не е почтително да финтирам вратаря ", споделя с усмивка някогашният футболист на " Астън Вила ".
 
" Харесва ми да вземам участие в тази Неделна лига. Там играят още доста някогашни футболисти. Често ме питат за какво го върша, за какво играя там? Аз давам отговор, тъй като още съм жив, а имаше миг, когато не знаех дали още веднъж ще ритвам топка , дали ще мога да вървя, дали ще пребивавам . Когато завоювах орден с този тим, това е най-ценното отличие, което съм взимал. Обясних на момчетата, че това е по този начин, защото мечтаех още веднъж да играя футбол. Усещах огромна наслада и по тази причина този орден е подложен до другите ми оценки, само че ми е по-ценен от всички останали ", добави искрено Петров.Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР