Един от най-обичаните български филми Баща ми бояджията в който

...
Един от най-обичаните български филми Баща ми бояджията в който
Коментари Харесай

"Баща ми бояджията" на сцената на Софийската опера и балет

Един от най-обичаните български филми " Баща ми бояджията " в който през 1974-та година основната роля изигра Коста Цонев, ще бъде претворен в мюзикъл на сцената на Софийската опера и балет.  

Премиерата е на 8 май , а на сцената, с изключение на звездите на трупата, ще забележим и актьорите Калин Врачански и Славчо Пеев.  

След серията от хитови мюзикъли в Софийската опера - " Mamma Mia! ", " Клетниците " и " Шрек " - идва ред на " Баща ми бояджията ". Идеята за театралната акомодация е на шефа и режисьор на спектакъла акад. Пламен Карталов, с цел да се продължи живота на един филм, изработен преди 47 години с присъединяване на именити български артисти като Коста Цонев, Невена Коканова, Климент Денчев, Георги Парцалев, Джоко Росич, Ицхак Финци. Един от тях, играл и тогава – Славчо Пеев ще забележим още веднъж – този път на сцената на операта. 

Музиката на Петър Ступел и Костантин Драгнев, по сюжет на Васил Цонев ще оживее на сцената за първи път на 8 май под режисурата на акад. Пламен Карталов.

Актьорът Калин Врачански влиза в ролята на учителя Андреев , а децата, с които си партнира на сцената са от вокална групировка „ Таласъмче “ и детски хор с началник Таня Лазарова.

Премиерата на " Баща ми бояджията " трябваше да се случи преди няколко месеца – на 31 декември, тъй като това е точната дата, на която се развива действието по сюжет. Екипът на операта обаче е уверен, че и в този момент, през май, няма да липсва аудитория.  

Поради налаганите ограничения за сигурност по време на пандемията, работата на креативните колективи се прекъсваше неведнъж, само че към този момент е оповестена новата дата за премиера, а тя е 8 май, събота

Следващите спектакли са на 9 май, неделя от 11.00 и 19.00 часа и 10 май, понеделник от 19 часа. 

Всички останали функции в новата театрална интерпретация на " Баща ми бояджията " се извършват от Ангел Христов, Гергана Русекова, Красимир Динев, Димитър Станчев, Весела Делчева, Силвана Пръвчева, Бисер Георгиев, Николай Петров и други Шестте момчета са солисти на спектакъл „ Таласъмче “ с началник Димитър Костанцалиев и детска вокална група с началник Таня Лазарова. Диригент е Светослав Лазаров. Участват хорът и оркестърът на Софийската опера. Диригент на хора е Виолета Димитрова. Хореограф е Риолина Топалова, художници са Нела и Кристиян Стоянови. 
Репортаж на Светослава Кузманова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР