Един от най-новите политически проекти в България с чикагски корен

...
Един от най-новите политически проекти в България с чикагски корен
Коментари Харесай

Павел Вълнев: Най-големият актив на България са българите, живеещи в чужбина |

Един от най-новите политически планове в България с чикагски корен - Републиканци за България - показа на онлайн среща програмата си за българите зад граница пред сънародници във Ветровития град.

„ Това, което Павел Вълнев е заложил да го има като политиките за българите в чужбина, е да можем фактически да не късаме тази връзка, а постоянно да има опция да надграждаме нашата еднаквост и да запазим тази нематериалност, която вие би трябвало да предадете на децата си, които за жалост се раждат на разнообразни точки на света “, показа ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов.

През януари заместник-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев, който има най-голямата българска транспортна компания в Чикаго, се срещна със свои сънародници в града, с цел да чуе техните хрумвания за промени в България. Сега споделя, че всички те са били признати в програмата на „ Републиканци за България “.

„ Един изборен регион за чужбина е нужен, тъй като аз съм човек, който през последните 2 години живее съвсем наедно сред България и Чикаго “, сподели Павел Вълнев.

„ Нещата, които виждам аз, е, че в лицето на българите в чужбина – това са над 2 милиона дейни, работещи хора – за мен това е най-големият актив на България “, добави зам.-председателят на „ Републиканци за България “, който счита, че българите в чужбина би трябвало да имат опция да гласоподават и да вземат участие в ръководството на България.

От Републиканци за България ще търсят и смяна на законите, тъй че хора с двойно поданство да могат да се кандидатират за народни представители и да вземат участие в ръководството.

„ Аз мисля, че хора, които са живели задоволително дълго отвън рамките на България, имат това виждане и би трябвало да има репрезентация на тези общества в Народното събрание и основаването на законите, а даже и в изпълнителната власт – такива хора с уголемен светоглед да оказват помощ за развиването на България – икономическо, обществено и всевъзможни други насоки “, безапелационен е живеещият в Чикаго Любомир Крулев, основател на Републиканци за България.

„ Аз съм бил десетки пъти очевидец по какъв начин разнообразни държавни делегации са идвали във Вашингтон, в Чикаго, с апели – елате, върнете се България, ние ви чакаме, а нито ги чакат, нито ги желаят българите в чужбина. Не, българите в чужбина ще се върнат по лично предпочитание и по лична воля тогава, когато видят, че България става правова страна, че България има обучение и опазване на здравето на средноевропейско равнище и когато имаме стопанска система с проспериращ бизнес, т.е. когато имаме страна с правила “, добави някогашният общоприет консул в Чикаго Иван Анчев.

Той е лидер на листата на Републиканци за България в Перник.

„ Повярвайте ми, в България сега няма различен план, който да отдава такова значение на западноевропейския, трансатлантическия вектор на интернационално развиване на България “, безапелационен е Иван Анчев.

В продължение на два часа сънародниците ни в Чикаго задаваха въпроси към Цветан Цветанов, Павел Вълнев, Иван Анчев, Горан Благоев и Тодор Тодоров, като огромното терзание на всички е дали българите в чужбина ще имат действителна опция да упражнят правото си на глас.

„ В реалност тези ограничавания за разкриването на до 35 секции отвън територията на Европейския съюз са дискриминация, само че нашата цел в Републиканци за България е въвеждането на електронното гласоподаване “, уточни Цветан Цветанов.

„ Аз виждам хора, които са плашени, мачкани, и в огромна степен изборите се печелят не по почтен метод, а просто със мощ или с пари. Хората в чужбина, вие по-добре от мен знаете, ние всички сме финансово самостоятелни хора и вероятно, в случай че можеха да гласоподават всички тези над 2 милиона души, те щяха да гласоподават по съвест и крайният резултат щеше да е друг “, сигурен е Павел Вълнев.

От Републиканци за България приканват българите зад граница да изненадат с интензивност в изборния ден.

„ В момента всеки един глас е значим “, безапелационен е Павел Вълнев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР