Един от най-мащабните и зрелищни спектакли на 2019-а, носител на

...
Един от най-мащабните и зрелищни спектакли на 2019-а, носител на
Коментари Харесай

Фантомът се завръща на сцената на Музикалния театър

Един от най-мащабните и зрелищни спектакли на 2019-а, притежател на " Кристална лира " за най-хубав постановъчен екип, мюзикълът " Фантомът на операта " се завръща на сцената на Музикалния спектакъл - единствено от 6 до 15 март. Столичната аудитория още веднъж има опция да съпреживее шедьовъра на Андрю Лойд Уебър на родна сцена в осъществяване на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния спектакъл.

В ролята на Фантома ще забележим Владимир Грудков и Владимир Михайлов (гост солист). Като Кристин се изявяват младите звезди на театъра Весела Делчева, Теменужка Трифонова и Християна Лоизу. В облика на Раул се превъплъщават Денко Проданов и Александър Панайотов. На сцената на зрелищния театър излизат още Зорница Дамянова и Катерина Тупарова (Карлота Джудичели), Христо Сарафов и Тодор Велков (Ришар Фирмен), Румен Григоров (Жил Андре), Георги Ханджиев (Убалдо Пианджи), Калина Ангелова, Людмила Козарева, Деница Шопова (Мадам Жири), Илона Иванова, Десислава Николова (Мег Жири), Лъчезар Лазаров (Жозеф Буке) и други.

" Фантомът на операта " е неоготическа сантиментална история, която води на сцената на парижката опера през XIX век. Младото сопрано Кристин става обект на дълбоките усеща на тайнствен воин, обитаващ скришен лабиринт под същата постройка. Този, прикрит зад бяла маска, талант живее в цялостна изолираност от света и невидимо управлява живота в парижката музикална обител. Вечната борба сред гений и незначителност е главната тематика в тази дълбока и " призрачно " въздействаща история.

" Фантомът на операта " е най-касовият мюзикъл на английския композитор Андрю Лойд Уебър. За 34 години от премиерата му до момента е показан пред 140 млн. фенове на 166 подиуми по целия свят. Премиерата му в България е в Музикалния спектакъл през януари 2019 година, където продължава да се играе и до момента, поради огромния зрителски интерес у нас.

За първи път " Фантомът на операта " е подложен в Лондон на 9 октомври 1986 година на сцената на Кралския спектакъл. През 1988 година е премиерата му на Бродуей в спектакъл " Маджестик ", където продължава да се играе и до през днешния ден - 32 години без спиране. През 2012 година мюзикълът доближава забележителните 10 000 представления и е вписан в Книгата на върховете на Гинес за най-дълго игран театър на Бродуей.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР