Един от най-любимите български актьори Ицхак Финци чества своя 90-годишен

...
Един от най-любимите български актьори Ицхак Финци чества своя 90-годишен
Коментари Харесай

Актьорът Ицках Финци навъртя 90 години

Един от най-любимите български артисти Ицхак Финци празнува своя 90-годишен празник. В спектакъл " Азарян ", претъпкан с аудитория, той игра, чете, показва по фотоси на видеоекран свои мемоари, свири на разнообразни принадлежности и пя. С гения си извърши с магично наличие цялата сцена.

Публиката, измежду която бяха другари, сътрудници и фенове на Ицко Финци, се смя, плака и ръкопляска във екстаз.

Сред други четива, които той беше подбрал за вечерта, имаше един текст със заглавие " Спомних си " от неговата книга, издадена през 2009 година

Ицхак Самуел Финци е роден на 25 април 1933 година в София. Бащата му Самуел Финци, бил театрал – артист и рецитатор. Режисирал самодейни театрални постановки в София и провинцията. След 1944 година се занимава с търговия.

Родителите му имали предпочитание да стане цигулар, и по тази причина от 7-годишен взима уроци по цигулка. " Имахме радио и тогава родителите ми споделяха да чувам по какъв начин свири Хуберман. Искаха да стана най-великият цигулар в света ", споделя артистът.

За първи път в театрално зрелище бъдещият артист играе още в забавачницата. Той е едно от седемте джуджета край Снежанка. За ролята си спомня: " Сигурен съм, че бях малко влюбен в самата Снежанка и доста боязън изпитвах от това, че на фотографията съм до нея и по този начин леко се допираме някак си, че тя си е поставила ръката на рамото ми. Такива неща имаха значение ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР