Един от най-изявените певци на българската и световната оперна сцена,

...
Един от най-изявените певци на българската и световната оперна сцена,
Коментари Харесай

Кирил Манолов пее Джани Скики във Варна

Един от най-изявените артисти на българската и международната оперна сцена, баритонът Кирил Манолов ще извърши във Варненската опера партията на Джани Скики в едноименната творба на Джакомо Пучини. Трите едноактни опери, обединени от гениалния композитор в неговия фамозен Триптих, ще бъдат показани с концертни осъществявания на две дати - " Мантията " и " Джани Скики " на 22 април и " Сестра Анджелика " на 24 април, научи ДУМА от Виолета Тончева, връзки с обществеността на ДО Варна.
Варненската аудитория познава и обича Кирил Манолов поради брилянтното му преобразяване във Вердиевия Фалстаф - емблематична за артиста роля, която му носи суперлативите на международната рецензия. След централния персонаж в единствената комична опера на Верди, в този момент Кирил Манолов ще се преобрази и в Джани Скики - хитреца от единствената комична опера на Пучини.
Освен със забележителния тембър и превъзходната вокална техника, Кирил Манолов се подрежда измежду актуалния оперен авангард и поради умеенето си да пресъздава своите герои с извънреден артистизъм. Възпитаник на Националната музикална академия, Кирил Манолов специализира оперно пеене в Милано и Виена. Носител на влиятелни награди, той е постоянен посетител в оперните театри на Рим, Берлин, Барселона, Чикаго, Токио, Копенхаген, Будапеща, Лисабон, Брюксел, Мюнхен, Хамбург, Щутгарт и други Работи с диригенти и режисьори като Рикардо Мути, Даниел Орен, Карло Рици. Записва за Хърватското радио и телевизия, Австрийското национално радио и телевизия ОRF и други Първият му оперен албум - " Tutto Verdi ", записан под диригентството на маестро Павел Балев с оркестъра на БНР, трябваше наскоро да бъде показан и във Варна, само че заради заболяване на артиста събитието се отсрочи за по-нататък. Тогава Кирил Манолов даде обещание на своите разочаровани варненски фенове, че в най-скоро време още веднъж ще се върне тук и ето в този момент ще имаме удоволствието да забележим за първи път неговото преобразяване в основния персонаж от операта " Джани Скики ", напомнят от екипа на ДО Варна.
Предпремиерните представления на Пучиниевия Триптих са под режисурата на Ада Гура като част от креативното партньорство на Държавна опера Варна и Националната опера и балет на Албания. С концертните осъществявания на Триптиха стартира поредицата от събития, отдадени на 100-годишнината от гибелта на Джакомо Пучини. Оркестъра на Варненската опера ще дирижира непрекъснатият гост-диригент маестро Якопо Сипари ди Пескасероли, който ще застане на диригентския пулт и за премиерното осъществяване на целия Триптих - " Мантията ", " Сестра Анджеклика " и " Джани Скики ", на 26 юни в XV издание на Опера в Летния спектакъл - Варна 2024.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР