Един от най-известните телевизионни водещи в турския телевизионен ефир Угур

...
Един от най-известните телевизионни водещи в турския телевизионен ефир Угур
Коментари Харесай

Решителната битка за Истанбул наближава! Напрежението се покачва

Един от най-известните телевизионни водещи в турския ефирен ефир Угур Дюндар отхвърли да бъде модератор на плануван ефирен спор сред претендента на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Бинали Йълдъръм и опозиционния претендент Екрем Имамоглу, който завоюва вота на 31 март за кмет на Истанбул, само че мандатът му бе лишен от турската Висша изборна комисия (ВИК). Повторните избори за кмет на Истанбул бяха планувани за 23 юни.

Предизборните диспути сред претенденти бяха доста известни през 90-те години и по традиция се излъчваха по ТРТ - турската национална радио-телевизионна корпорация. Придружени със разногласия по настоящи въпроси, те имаха въздействие върху рейтинга на един или различен претендент. Известни са сходни образци с починалия президент и някогашен министър-председател Тургут Йозал, който с превъзходството, което показва в ефирен спор пред съперника си, обезпечи победа на парламентарни избори на своята Отечествена партия.

След идването на власт на ПСР на Ердоган телевизионните диспути бяха анулирани. Но преди повторните избори за кмет на Истанбул на 23 юни бе направено предложение за сходен спор от водеща на телевизия Хабертюрк - относително по-либерален към опозицията ефирен канал спрямо другите медии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР