Един от най-известните и обичани български изпълнители Любо Киров е

...
Един от най-известните и обичани български изпълнители Любо Киров е
Коментари Харесай

Любо Киров излиза на сцената с English Chamber Orchestra


Един от най-известните и обичани български реализатори Любо Киров е определен от фамозния English Chamber orchestra да бъде техен специфичен посетител на първия им концерт пред Катедралния храм “Свети Александър Невски ” на 13 юли в София. 

Певецът е предпочетен пред други наши реализатори поради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар. Той ще излезе на специфичната сцена, която ще бъде построена пред най-големия православен храм на Балканите.  

“За мен е чест да бъда част от “Галавечер с English Chamber Orchestra, тъй като това е един от влиятелните европейски сформира за класическа музика ”, сподели Любо.

English Chamber Orchestra е най-записваният оркестър в света, под патронажа на Негово Величество крал Чарлз III от 1977 г. Дискографията му съдържа 860 записа на над 1500 творби от повече от 400 композитори. ECO също е свирил допълнително страни от всеки различен оркестър и е свирил с доста от най-великите музиканти в света. Записал е и доста сполучливи саундтракове , в това число наградените партитури на Дарио Марианели за Atonement и Pride and Prejudice, както и няколко саундтрака на Джеймс Бонд, и е взел участие в разнообразни други кино и телевизионни планове.

В София ще звучат творби на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар. 

Програмата ще бъде удостоена с наличието на млади български гении, които ще изпълнят особено създадени български национални песни под съпровода на English Chamber Orchestra като поклон към родната аудитория.



Концертът е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и Н. Пр. доктор Робърт Джон Диксън, дипломат на Обединеното кралство в България. Според него срещата на английските музиканти с български реализатори е добър знак за културно съдействие сред Англия и България.

*Концертът е част от Календара на културните събития на Столичната община.  
 Пласидо Доминго се завръща в София!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР