Един от най-известните готвачи в света, любимка на британската телевизионна

...
Един от най-известните готвачи в света, любимка на британската телевизионна
Коментари Харесай

Да бъдеш оценена от КРАЛИЦАТА на Англия: Вдъхновяващата история на Мери Бери

Един от най-известните готвачи в света, фаворитка на английската телевизионна аудитория, само че и на династията Уиндзор, ще взе участие в честването на платинения празник на Елизабет II и ще следи приготвянето на пудинга, заслужен за кралицата.

Запознайте се с Мери Бери - дамата, която цяла Англия обича поради нейните вкусни сладкиши и кулинарни изкушения.

В живота на постоянно добре поддържаната и усмихната Мери Бери не всеки път всичко е било радостно и елементарно. Тя израства в раздрана от войната Англия: тя е единствено на седем години, когато родният й град Бат беше изложен на двудневни немски бомбардировки, а на 13-годишна възраст се разболява от полиомиелит. В резултат на това едната ръка е по-слаба и гръбнакът й е килнат. Още като дете тя е привикнала да пести, само че и да прави оценка храната. Още в гимназията осъзнава, че ще се занимава с гастрономия, тъй като се любува единствено на кулинарните часове в учебно заведение.

Ето за какво се записва в Батския лицей по домашни науки, компетентност кетъринг, а в средата на 60-те години на предишния век става професионален дегустатор на нови предписания и храни за една компания. По същото време Мери стартира да написа първата си готварска книга, която издава през 1970 година и скоро става редактор на списание " Идеален дом ".

Преди това е учила във френското учебно заведение Кордон Бльо, а от седемдесетте години до през днешния ден си остава неоспорим престиж в региона на положителната храна и кулинарните трикове. Това се потвърждава от известността на нейните 70 готварски книги, преведени на редица езици.

От 1966 година Мери е омъжена за Пол Хънингс, през днешния ден пенсиониран притежател на антикварен магазин. Но решението да се омъжи за него не е взето елементарно. Когато за пръв път отива да моли татко й за ръката й, той по нехайство прегазва един от гълъбите, отглеждани от господин Алейн Уилям Стюард Бери и получава отвод. При втори опит да й предложи брак, самата Мери му отхвърля, тъй като е пийнал. Пол Хънингс получава по този начин чаканото " ДА " едвам на третия път, на скамейка в лондонския Хайд Парк.

Мери и Пол има три деца - Томас, Анабел и Уилям. Като двойка те претърпели най-лошото нещо, което може да се случи на един родител, а точно гибелта на едно от децата им. Техният 19-годишен наследник Уилям умира в автомобилна злополука през 1989 година, до момента в който кара сестра си Анабел в града.

„ Тогава щерка ми криеше вестника от мен, с цел да не видя новините за случая. През годините си обяснявах, че може би просто е било писано да се случи по този начин: нашият Уилям щеше да почине от тъга, в случай че вместо това беше умряла сестра му “, споделя Мери Бери, която е възприела кралски модел на държание, когато става въпрос за изложение на страсти в обществото.

Подобно на мотото на династията Уиндзор " Никога не се оплаквай и в никакъв случай не се ангажирай с пояснения ", Мери Бери има вяра, че сълзите и нервността нямат място в общественото пространство. Притеснило я, когато състезателите в по-ранните сезони на сериала " Добър, по-добър, най-хубав... английски сладкар " се разплакали.

" В живота би трябвало да се съберете, колкото и да е мъчно, и да продължите напред ", счита госпожа Бери.

Във време, когато императивът на младежкия външен тип е по-агресивен от всеки път – и е ориентиран изключително към дамите – 86-годишната английска гастрономическа звезда Мери Бери връща вярата, че хората от златната ера също са мечтани телевизионни лица. Авторът и редактор на голям брой готварски книги, водещ и арбитър на " Добър, по-добър, най-хубав... английски сладкар " разказва тайната на нестихващата си известност като разследване от това, че е добър преподавател.

В изявление за английското радио Таймс тя споделя, че счита себе си за безрезервен наставник и че хората признават това. Има нещо в спокойния й глас и десетилетия на една и съща прическа, съвършено боядисани нокти и едноцветни блестящо оцветени жилетки – всичко това са детайлите, които вършат Мери Бери непрекъсната социална персона, чийто житейски и професионален опит вдъхват убеденост.

И освен на феновете, само че и на английското кралско семейство: през юни Мери Бери ще следи и ще управлява надпреварата за пудинг, проведено в чест на 70-годишнината от ръководството на Елизабет II.

А за фактът, че тя към този момент е близка с членовете на Британския кралски замък, свидетелстват голям брой фотоси, на които се смее с кралицата или пък хваща за ръка херцогинята на Кеймбридж, като че ли е нейна щерка. Освен че е блага и елегантна дама, Мери Бери е и в непрекъснато търсене на завършения. В нейния сериал, който се излъчва по английския Канал 24, тя може да бъде забелязана да обикаля италиански градове, да вземем за пример, и да поддържа връзка с локалните поданици на италиански – макар че не го приказва.

Мери Бери също се харесва на младите, насочени към интернет генерации, тъй че тя непрекъснато обновява уеб страницата си с нови пикантни и сладки предписания, а положителната вест е, че повече или по-малко всички ястия са релативно лесни за подготвяне.

Тя не е дейна в обществените мрежи, само че Луси Йънг, неин помощник от повече от 30 години и съавтор на доста от книгите на Мери, разгласява и написа от нейно име в. Нейната невзискателност, която тя резервира макар звездния си статус, удостоверява, че публиката към момента цени нейния опит и познания.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР