Един от най-известните автомобилни състезатели у нас и учредител на

...
Един от най-известните автомобилни състезатели у нас и учредител на
Коментари Харесай

След като Радостин Василев им даде лиценза на автомобилизма: Димитър Илиев напусна властта


Един от най-известните автомобилни състезатели у нас и основател на „ Продължаваме промяната “ със гласовит пестник за ръководството на Кирил Петков

„ Разбрах, че ставам част от едно голямо безхаберие “. Това е равносметката на осемкратния рали първенец на България Димитър Илиев за присъединяване му в ръководството на „ Продължаваме промяната “, която през днешния ден показа в ефира на Българска национална телевизия.

Припомняме, че Илиев е и измежду учредителите на харвардската политическа партия и даже бе лидер на листата им за народни представители в Област-Кърджали. Последователно бе назначен за консултант на министър-председателя, а по-късно пое ръководството на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Само след 7 месеца във властта обаче той излиза омерзен от екипа на Кирил Петков.

Тази заран в Българска национална телевизия той се опита да не атакува непосредствено довчерашния му началник, само че в институциите от дълго време се знае за възходящия яд на автомобилния играч към премиера в оставка Кирил Петков и неговото обграждане. Това била и повода самичък да изиска да си тръгне, а Министерски съвет се опита да замаскира следващия скандал.

В края на деня в понеделник (11 юли) бе разпратена безлична информация за медиите за кадровата смяна с уклончивите думи, че оставката на Илиев е „ по негова молба “.

Днес обаче същинската причина излезе нескрито. „ Разбрах, че ставам част от едно голямо безхаберие. В нашия бранш броим несвършената работа в жертви. Същевременно би трябвало доста малко да се промени в работата на институциите, само че няма воля “, безапелационен бе Димитър Илиев.

„ Без политическа поддръжка няма смисъл да заставам “, непосредствено съобщи той в ефира на националната телевизия като с думите си призна и неналичието на воля от страна на Кирил Петков.

Запознати настояват, че разривът сред двамата е вървял по доста линии. От една срана досегашният министър председател предпочитал да се вслушва в препоръките на ко
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР