Един от най-големите трендове в последните години е пътуването соло.

...
Един от най-големите трендове в последните години е пътуването соло.
Коментари Харесай

Най-хубавите места, които да посетиш, ако пътуваш сама

Един от най-големите трендове в последните години е пътуването соло. Дай Боже всекиму да може да си разреши една „ празна “ година, в която да не работи, а да попътешества. И въпреки за мен да е в областта на фантазиите, то за от ден на ден дами по света и у нас това не е толкоз невероятно.

Според Hostelworld (сайт за хостел резервации) броят на дамите, които поемат на път сами, се е нараснал с 45% в последните три години. Според тях тази наклонност счупва една преграда пред хората, които желаят да опознаят света. Идеята, че би трябвало да си наложително с някой непосредствен до себе си, към този момент е разрушен мит, а соло пътуването е страховит метод да се срещаш с хора от разнообразни култури, обществени кръгове и така нататък (Благодарим ти, Джулия Робъртс!)

Hostelworld също по този начин показват и лист с 10 желани от пътешественички дестинации, а резултатите са изненадващи.

На върха на класацията е Куба (не Бали, както си мислите). Най-големият карибски остров посреща 4 млн. туристи всяка година. Естествено, тук факторът цена е от голяма важност. Да, пътуването не е единствено за богаташи.

На второ място е Никарагуа, а след това следват и огромните изненади, които за нас, българките, вършат мечтаните места за посещаване с едно по-малко.

1. Куба
2. Никарагуа
3. Южна Африка
4. България
5. Гватемала
6. Шри Ланка
7. Македония
8. Португалия
9. Танзания
10. Румъния

Аз персонално ще оставя пътуванията из Балканите на американките и се отправям към Карибския басейн и Африка. Изглежда, че това, от което имаме потребност, не е точно пари, а по-скоро кураж. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР