Един от най-големите доставчици на Apple Foxconn се бори с

...
Един от най-големите доставчици на Apple Foxconn се бори с
Коментари Харесай

Ковид принуди работници да избягат от фабрика на Apple в Китай

Един от най-големите снабдители на Apple Foxconn се бори с грандиозни спирания на работния процес в най-голямата си фабрика за iPhone в Китай, защото разтревожени служители бягат от работните си места поради коронавирус рестриктивните мерки във фабриката, написа Си Ен Ен.

Тайванската компания се надява да надмогне ковид огнището в своя кампус в централния китайски град Джънджоу. Локдаунът във фабриката оказва огромен натиск върху Foxconn малко преди старта на предпразничното извършване на покупки за Коледа и Нова година и акцентира по какъв начин строгата политика на страната за " нулев коронавирус " вреди на интернационалния бизнес.

" Напълно разбираме, че сте нетърпеливи да се върнете вкъщи ", споделиха от Foxconn на чиновниците си през уикенда. " За тези, които непринудено остават в зоната на фабриката, управата на Дънджоу и компанията взаимно ще подсигуряват здравето и сигурността на всички “, написа в известието. 

Според анализатори, хаосът в Джънджоу може да заплаши производството на Apple и Foxconn през идващите седмици. Между 10% и 30% от производството на iPhone 14 може да бъде наранено в близко бъдеще, в случай че обстановката не се стабилизира. Говорител на Foxconn сподели пред китайските държавни медии, че компанията се пробва да усили производството в други обекти на Foxconn.

Държавните медии обявиха в страната, че доста служащи на Foxconn са предпочели да изминат километри пеша, с цел да избягат от града. Мениджър на компанията сподели пред китайската медия Yicai, че служащите са в суматоха от разпространяването на вируса във фабриката и неналичието на достъп до публична информация.

Foxconn съобщи, че провежда транспорт за чиновници, които желаят да се върнат вкъщи и че също по този начин бонусите за служащите са били увеличени този месец.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР