Един от най-добрите вратари в историята на хокея на лед

...
Един от най-добрите вратари в историята на хокея на лед
Коментари Харесай

Играеща легенда на НХЛ ще претърпи сърдечна операция

Един от най-хубавите вратари в историята на хокея на лед - Хенрик Лундквист, ще претърпи сърдечна интервенция. Това разгласи самият той в профила си в " Туитър ".

" През последните 3 седмици фокусът ми се измести от подготвителния лагер на тима и новия сезон върху моето здраве и върху това, което мога и не мога да върша. Планирана е отворена интервенция на сърцето, замяна на аортната клапа, аортен корен и най-точно казано - протезиране на възходящата аорта. Всички ние имаме своите планини в живота, които би трябвало да изкачим. Не е елементарно, изключително когато става дума за сърцето. Но аз оставам положителен и към този момент очаквам да потегли по пътя на следоперативното ми възобновяване ", написа 38-годишният швед, който от октомври е играч на " Вашингтон Кепитълс ".

Голямата си популярност обаче Лундквист завоюва по време на 15-те си сезона в " Ню Йорк Рейнджърс ", с който записа над 50 клубни върха. Той е единственият вратар в НХЛ с 11 сезона с над 30 победи от първите си 12 сезона в Лигата. Също по този начин е и европейският вратар с най-вече победи в НХЛ - 459, а и вратарят, достигнал 400 победи най-бързо от всички в Лигата. Той бе наименуван " Крал Хенрик " от почитателите на " Рейнджърс " и медиите.

С отбора на Швеция е печелил олимпийската купа през 2006 година и международната - през 2017 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР