Един от най-добрите ни волейболисти - Матей Казийски, и отборът

...
Един от най-добрите ни волейболисти - Матей Казийски, и отборът
Коментари Харесай

Казийски и Тренто детронираха Николов и Лубе за пета титла в Италия

Един от най-хубавите ни волейболисти - Матей Казийски, и тимът на Итас Трентино (Тренто) завоюваха пета купа в италианската Суперлига. Възпитаниците на Анджело Лоренцети надиграха Кучине Лубе (Чивитанова) с Александър Николов в състава с безапелационното 3:0 (25:20, 25:20, 25:19) в петия заключителен конфликт от серията посред им, изигран в " BLM Group Арена ".


По този метод Казийски и Тренто завоюваха купата с 3-2 победи, до момента в който за Николов и Лубе останаха сребърните медали. Отборът от Чивитанова Марке бе детрониран, откакто непроменяемо ставаше първенец в последните три години. Лубе има седем трофея във витрината си. За Тренто това бе пета корона в историята, като в предходните четири те още веднъж ликуваха с Казийски в състава си – 2008, 2011, 2013 и 2015 години.

Бившият национал приключи с 13 точки (3 аса, 1 блокада). Той бе избран и за МВП на финалите, като развя българския трикольор на стълбичката на спечелилите.

Най-резултатен за трентинци бе Алесандро Микиелето със 17 пункта (3 блокади). С 11 точки завърши Даниеле Лавия (1 ас, 2 блокади). За Лубе Николов се регистрира с 12 пункта, като бе с максимален актив за отбора си. 11 точки добави Марлон Янт (1 блокада). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР