Един от най-добрите ни професионални състезатели във виртуалния футбол Сезер

...
Един от най-добрите ни професионални състезатели във виртуалния футбол Сезер
Коментари Харесай

Геймърът Сезер Sanchez Сабриев: Има адски талантливи БГ играчи! Талантът е в кръвта ни

Един от най-хубавите ни професионални състезатели във виртуалния футбол Сезер " Sanchez " Сабриев се класира за полуфиналите на благотворителния шампионат Ultimate Quaran-Team по FIFA 20. Състезателят на турския Истанбул Башакшехир надигра поредно тимовете на Олимпик (Марсилия), Амиен, Челтнъм Таун, Мидтиланд и Фейенорд и за класиране на финала ще срещне играч на Грьонинген. Участници в шампионата са 128 клуба от цяла Европа. Sanchez призна, че е оптимист преди полуфинала и добави, че равнището на българските играчи в електронните спортове е доста високо. Защото, както при спортистите, това е в кръвта на българина.  Българин се класира на четвъртфинал на огромния благотворителен шампионат по FIFA 20
" Надпреварата не е от най-високо спортно равнище, тъй като имаше такива съперници, които не бяха експерти. Някои бяха футболисти на тимовете, други са представители на фенклубовете. Целта на шампионата е по-приятелска и повече да сближи хората, в сравнение с да е спортна. Но сигурно в тази фаза, в която съм и аз, са единствено професионални играчи. От два мача играя против експерти. Сега залогът е по-голям, тъй като никой не желае да губи, въпреки всичко представляваме тима си и е една добра опция да се реализира положително име.

Познавам добре идващия ми съперник, той е доста добър състезател. Познавам се с него от дълго време, може да се каже, че сме другари. Вчера победи международният първенец на Playstation от 2018 година, което приказва задоволително за уменията му. Със сигурност е много добър състезател, само че считам, че ще съумея да го победя и да се класирам на край ", съобщи Sanchez пред БНР.

" Ако би трябвало да съм почтен, Истанбул Башакшехир ми оказва помощ повече финансово, тъй като дистанцията, която я има сред мен и тях, е много огромна. Аз упражнявам в България, не съм в Истанбул. Ние поддържаме връзка онлайн, виждаме се виртуално и това не е задоволително, с цел да имаме подобен досег и надзор. Усещам тяхната поддръжка, само че щеше да бъде по-добре, в случай че разполагам с базата на тима и мога да вървя всеки ден, да съм в контакт с други играчи. Истанбул Башакшехир разполага с такава база, само че тя е в Истанбул и аз няма по какъв начин да я навестявам, в случай че не отида за една или две седмици, с цел да си направя подготвителен режим на шампионат.

Електронните спортове са бъдещето, щом толкоз огромни спортисти се захващат с тях. Явно са намерили нещо и са видели, че това ще бъде една добра инвестиция за бъдещето. Много играчи навлизат в тези среди и схващат, че не е единствено да стоиш зад един екран. Изискват се пъклен доста старания и пъклен доста тренировки. Има компликации, през които би трябвало да минеш. Но считам, че в бъдеще това нещо ще стане още по-популярно, хората лека-полека ще стартират да схващат какъв брой значимо е това нещо за по-голямата част от подрастващото население ", сподели още българинът.  Българин в топ 100 на FIFA 20 за седмицата

В последната година професионални клубове в електронните спортове сътвориха международни звезди като Гарет Бейл и Антоан Гризман. Както би означавало за Сезер Сабриев да бъде част от подобен тим: " Ще бъде повече от огромна чест да бъдеш част от подобен тим, да се срещнеш с подобен огромен футболист, да поговориш с него. Месут Йозил също има тим във FIFA, Кристиан Фукс също. Голяма мотивация ще бъде за всеки да подпише с подобен тим ".

Вчера управлението на Левски обаче, че стартира развиването на виртуалния футбол и в частност FIFA 20.
 Официално: Левски влиза в света на електронните спортове! " Това е нещо доста хубаво, няма нищо неприятно в това. Но аз като професионален състезател бих избегнал сходна опция, тъй като считам, че ще им би трябвало време, да се намерят точните хора, които знаят какво вършат и да вземат тези неща в свои ръце и да ги развият. Според мен това ще отнеме години. Може би след 2-3 години към този момент ще имаме такива условия, с цел да може професионален състезател да се запише и да знае, че е в сигурни ръце ", счита Sanchez.

Въпреки това един от най-хубавите ни играчи във FIFA е безапелационен, че равнището на българския гейминг е много високо.

" Всяка година виждам, че навлизат пъклен доста играчи, доста млади и надарени, които би трябвало да се развият още малко и могат да се състезават на международно равнище. Не им би трябвало толкоз доста. Същото е и в другите игри, освен във FIFA. Има пъклен надарени български играчи, които се състезават на високо равнище. Явно го имаме в кръвна си. Както е и в спорта ", приключи Сезер Сабриев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР