Един от най-добрите ловци на нацисти - това определение върви

...
Един от най-добрите ловци на нацисти - това определение върви
Коментари Харесай

Ели Розенбаум е топ ловец на нацисти в САЩ. Сега тръгва по следите на руските военнопрестъпници в Украйна

Един от най-хубавите " ловци на нацисти " - това определение върви паралелно с името на Ели Розенбаум. 67-годишният американец посвещава по-голямата част от живота си на задачата да открива последователи на нацистката идеология, укриващи се в Съединени американски щати след края на Втората международна война. Сега някогашният шеф на американската Служба за специфични следствия и юрист потегля по следите на съветските военнопрестъпници.

В средата на тази година Розенбаум бе назначен заръководител на екипа на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, който се концентрира върху търсенето на отговорност за военни закононарушения. Екипът е образуван за да помогне за изправянето пред съд на лица, направили зверства в продължаващата война в Украйна, стартирана от Владимир Путин на 24 февруари и да откри военнопрестъпници, които могат да се укриват на американска земя.

Военните закононарушения са във фокуса на интернационалното внимание още от началото на съветската инвация. Още в първите седмици стартира да се оповестява за голям брой противозаконни действия на съветските сили, които правят умишлени набези на цивилни обекти, убиват и изтезават цивилни жители, включително и деца, нанасят вреди върху нуклеарни електроцентрали и друга сериозна инфраструктура - все нарушавания на Женевските конвенции, които уреждат интернационалните закони при воденето на война.

Сега Розенбаум ще управлява американския екип, който ще проверява тези жестокости в Украйна и ще търси виновните за тях. А опитът и репутацията му от времето, когато управлява отдела на Министерството на правораздаването, който търси укриващи се нацисти дълго след края на Втората международна война, сигурно ще е от изгода.

" Решен съм да подсигурявам, че тези, които правят тези отвратителни закононарушения, ще бъдат подведени под отговорност. Нашата страна организира първите правосъдни преследвания за такива закононарушения по време на Нюрнбергския развой. Време е Съединените щати още веднъж да поемат самодейността ", споделя " ловецът на нацисти " в изявление за английския вестник " Гардиън ".

▶ От стажант в " ловджия на нацисти "

Розенбаум пораства в семейство на еврейски бежанци от Германия. Баща му Ървинг се причислява към американската войска, а по-късно е част и от поделение, което в края на войната се занимава с разпити на водещи поддръжници на нацизма.

Детството на Ели минава в Уестбъри, Ню Йорк, а през 1976 година се дипломира с отличие в учебното заведение " Уортън ". През 1979 година се причислява като стажант към Службата за специфични следствия (OSI) на американското правосъдно министерство, а година по-късно приключва юридическия факултет на " Харвард ". Продължава да работи в Службата към този момент като юрист.

През 1994 година Розенбаум става нейн шеф.

`Ели
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР