Един от най-добрите български плувци през последните години Антъни Иванов

...
Един от най-добрите български плувци през последните години Антъни Иванов
Коментари Харесай

Звездата на българското плуване: Няма да се връщам, оставам в САЩ

Един от най-хубавите български плувци през последните години Антъни Иванов разгласи, че няма желание да се прибира в родината си и остава да живее в Съединени американски щати. 22-годишният великотърновец е последна година студент в университета " Вирджиния тех " в Блексбърг, щата Вирджиния.

" Аз към този момент имам предложение за работа, само че тя няма нищо общо с плуването изобщо. За момента се концентрирам върху плуването. Работата, която имам, мога да я работя и отдалечено, когато завърша следващата година, тъй че всичко се подрежда добре. Мисля да остана в Съединени американски щати, не мисля да се прибирам в България изобщо. Мисля, че в Америка има доста повече благоприятни условия. Това ми е проектът към този момент. Не съм мислил да си променям националността сигурно. Засега се състезавам за България ", изясни Антъни в изявление за YouTube канала.

Иванов разяснява и шумния допинг скандал в българското плуване от началото на годината, поради който трима наши гении бяха лишени от спортни права за 4 години. Здравко Баблаков (18 г.), Светлозар Николов (20 г.) и Благой Панайотов (18 г.) дадоха позитивни проби за анаболния стероид станозолол по време на извънсъстезателен тест в края на февруари.

" Аз се пробвах да защитя момчетата, само че аз не съм бил част от абсурда. Не съм бил в България, не знаех изобщо защо става въпрос. И към момента не знам какво се случва и дали момчетата ще бъдат оневинени по някакъв метод. Но това на мен не ми е попречило по никакъв метод. Всички връзки сред състезателите в тима са изчистени и не мисля, че има нещо останало от абсурда. Може би тогава малко прекалихме с обръщенията, само че това е обикновено ", показа Антъни.

Той добави, че персонално за себе си е взел решение повече да не се приготвя с националния тим:

" По-добре да съм надалеч оттова. Нямам доста огромно предпочитание да съм изобщо сред всички плесници и да не знам какво може да се случи когато и да е. Понеже доста хора изгубиха доверие като цяло в методите, които използваха във федерацията предходната година за възобновяване, за лагери и т. н. Мисля, че доста хора ги е боязън да се доверят още веднъж, с цел да не стане по този начин, че те да изгубят кариерата си. По-добре да не пия нищо за възобновяване, само че да съм сигурен, че не одобрявам никакви неразрешени вещества, в сравнение с да съм заловен с допинг и да съм осъден за четири години. "

В момента Антъни Иванов е насочил цялата си подготовка към международното състезание в 25-метров басейн в Абу Даби (ОАЕ, 15-20 декември).

" Поставям си за цел възстановяване на персоналните времена още веднъж след европейското състезание. Оттам-нататък класирането на всяко огромно съревнование е друго. Не всеки е във форма постоянно. Сега сега има доста надпревари, на които вървят доста хора, тъй че не мисля, че всички ще са в доста добра форма на международното. Знам, че американците ще пращат доста мощен тим, тъй че сигурно ще бъде доста оспорвано. "

На европейското състезание в дребен басейн в Казан (Рус) при започване на този месец българинът сложи нови национални върхове на 50 и 100 м бътерфлай, а в коронната си дисциплинираност 200 м бътерфлай зае 4-то място във финала и остана на 12 стотни от бронзовия орден.

" Мисля, че сигурно ще вляза във финала на международното с персонално достижение на 200. Вече зависи от подобрението, може да се боря и за орден - разяснява Антъни. - На европейското единственото, което можеше да направя, е да си умря по-добре за самото състезание. Което не направих, тъй като изобщо не съм имал като цел европейското. Така че тези времена бяха една доста приятна изненада. Въпреки дребните разлики не мисля, че медалът е въпрос на шанс. Някой е бил по-подготвен от мен и е заслужил това, което аз не съм съумял. Но по тази причина има надпревари всяка година и рано или късно моментът ще пристигна. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР