Един от начините да отпразнуваме подобаващо, е да направим повода

...
Един от начините да отпразнуваме подобаващо, е да направим повода
Коментари Харесай

5 шоколадови десерта, които да приготвим за Св. Валентин

Един от методите да отпразнуваме уместно, е да създадем мотива специфичен с апетитен десерт, който да споделим с обичания си човек. Не се сещаме за по-тематичен артикул от шоколада, който е основен воин във всички предписания, които ви предлагаме през днешния ден. С него можем да приготвим безчет неща – от здравословни десерти до изкушаващи калорични бомби, и постоянно знаем, че усетът няма да ни разочарова. Вижте по какъв начин да приготвите няколко неповторимо вкусни десерта за празника и не забравяйте най-важната съставна част - щипка любов…
Ягоди в шоколад


Необходимите артикули:

300 г млечен
900 г – 1 кг пресни ягоди

Измийте и деликатно изсушете ягодите, без да премахвате стеблата им. Ако ягодите са влажни, шоколадът няма да успее да ги покрие и да стегне, както би трябвало. На водна баня разтопете шоколада, разбърквайки понякога, с цел да не загори. Хванете добре изсушена ягода за стеблото и деликатно я потопете в шоколада, до момента в който се покрие съвсем напълно.

Ако желаете да разнообразите рецептата, в този момент е моментът да поръсите ягодата с натрошени ядки или кокосови стърготини. Ние се придържаме към класическата рецепта и залагаме единствено на един пласт шоколад без спомагателни украшения. Поставяме готовите ягоди в тава с хартия за печене и ги изстудяваме в хладилника за най-малко 15 минути или до момента в който шоколадът стегне изцяло.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР