Един от любимците на бъгарската публика, Калин Врачански – участник

...
Един от любимците на бъгарската публика, Калин Врачански – участник
Коментари Харесай

Калин Врачански и Ирен Кривошиева ще yсвояват метода на Лий Страсбърг

Един от любимците на бъгарската аудитория, Калин Врачански – участник в рейтингови тв сериали и отличен трагичен и комедиен артист на сцената в постановки като „ Тютюн “, „ Госпожица Юлия “, „ Парижката Света Богородица “, „ За мишките и хората “, „ Гарванът “, „ Ревизор “ и доста други, е измежду определените да се включат в първия у нас метод-уъркшоп на световноизвестния институт по спектакъл и кино „ Лий Страсбърг “ с бази в Ню Йорк и Лос Анджелис.

Общо 16 са щастливците, селектирани всред многото искащи да се срещнат с методологията, дала на света едни от най-великите артисти като Ал Пачино, Робърт де Ниро, Дъстин Хофман, Джеймс Дийн, Пол Нюман, Джейн Фонда, Мерилин Монро и мнозина още. Сред тях, с изключение на Калин Врачански, са Стефани Ивайло, Ирен Кривошиева, Жаклин Георгиева, Ясен Атанасов, както и студенти от Националната академия за театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “. Наред с български артисти, уъркшопът на „ Лий Страсбърг “ е привлякъл и интернационалните участници, които дойдоха в София особено за започващия курс. Един от отличниците, приключили уъркшопа, ще получи цялостна стипендия, покриваща 12-месечно образование в института в Лос Анджелис.

„ Поздравявам ви за присъединяване в този уъркшоп. Ценим вашите старания да надграждате уменията си в специалността. Вие сте търсещи хора, а ние поддържаме и постоянно ще бъдем сътрудници точно на планове за хора, които желаят да се развиват. Вярвам, че тази самодейност ще ви е извънредно потребна “, обърна се към участниците в курса заместник-кметът по културата на Столична община Мирослав Боршош. „ Благодаря, че видяхте в този уъркшоп опция за професионално развиване. Днес се сбъдна една моя фантазия “, сподели на 16-те избраници актрисата Кристина Верославова , уредник на курса.

Уъркшопът се организира в Международното висше бизнес учебно заведение – София, и продължава 5 седмици. Обучението се води от Пол Ръш, учител от института „ Лий Страсбърг “ и член на Actors Studio. Дейвид Страсбърг – наследник на създателя Лий Страсбърг и сегашен шеф на института, ще има онлайн мастърклас в последната седмица. Актьорите ще могат да преминат и през онлайн мастърклас с Томас Съливан – един от най-значимите кастинг шефове на Холивуд, осъществил кастинга и на спечелилия премия „ Оскар “ филм „ Зелената книга “, в който в една от функциите се снима българинът Димитър Маринов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР