Един от кандидатите за президентското място в Българския футболен съюз

...
Един от кандидатите за президентското място в Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Георги Захариев: Всички кандидати се обединихме около това да няма тъмни стаички на Конгреса

Един от претендентите за президентското място в Българския футболен съюз (БФС) Георги Захариев застана пред публицистите след края на инструктажа, на който той и останалите кандидати за поста получиха повече информация към идния Конгрес на 15 март (петък).

Футболният сътрудник показа, че се възнамерява цялото събитие да бъде излъчено онлайн, а в това време той и останалите претенденти са се съгласили по време на гласуването да няма тъмни стаички, макар че от БФС не са съумели да потвърдят, че това ще се случи заради... липса на бюджет.

" Всеки ще има право да се изкаже в границите на до 5 минути. Кандидатите ще бъдат отвън залата до точка 3 от дневния ред, след което ще влезем да създадем своите изказвания и по-късно ще останем вътре. Планира се също по този начин Конгресът да бъде предаван онлайн, само че към момента не е решено дефинитивно. Ако ли не, то сигурно претендентите и публицистите ще имат аудио и видео връзка с това, което се случва вътре ", стартира Захариев.

" Абсолютно всички претенденти се оповестиха за това да няма тъмни стаички. Футболният съюз сподели, че ще пресметна дали може да си го разреши като бюджет да се вземат ниски заграждения от картон, само че самата фигура на индивида, който гласоподава, да е забележима. Това се прави най-много за да няма отчитане на гласове и снимане с телефон. Всички претенденти, като се изключи Георги Иванов, който нямаше и представител, се обединихме към това, че е ненужно да има тези тъмни стаички. Решение по този въпрос обаче към момента няма, тъй като би трябвало да забележим бюджета дали ще го разреши. Ние претендентите даже направихме предложение ние да дадем нужните средства ", сподели още той.



Кандидатът-президентът на БФС разкри още, че е задал въпрос по отношение на това при колко гласове ще има балотаж, защото това е една от аргументите към момента да не престават правосъдните каузи от последния Конгрес, извършен през октомври 2021 година.

" Аз го повдигнах въпроса пред господин Попов по отношение на това при колко гласове ще има балотаж и отговорът бе 50% + 1 от присъстващите. Зададох му въпросът, в случай че са от присъстващите, тогава на предишния Конгрес също трябваше да има балотаж, тъй като първоначално обявихте какъв брой участват. Никой не събра 50% от тази численост. Той сподели, че присъстващите са гласуващи и влязохме в една доста правна полемика, която е и в основата на водещите се каузи, тъй като ти можеш да присъстваш, само че да не гласуваш. А той пояснява правилото, че единствено в случай че гласуваш, ти присъстваш. Според мен, той се съгласи, че е трябвало да има балотаж предишния път. Ако ти присъстваш, даже да не гласуваш, отново би трябвало да бъде взето поради. Идеята е да има броене на кворума. Дали ще е първоначално един път за всички гласувания или преди всяко гласоподаване, това е нещо, което по-добре да бъде свършено, с цел да не влезем отново във водене на безкрайни каузи и борби ", безапелационен е Захариев.

Той разяснява още и отсъствието от днешния инструктаж на един от кандидатите за президентското място в лицето Георги Иванов: " Казаха, че ще го инструктират. Реално то имаше няколко гласувания, които той пропусна, само че персонално за мен, няма концепция. Възможно е да е ангажиран от по-важни неща от бъдещето на българския футбол ".

Накрая футболният сътрудник показа, че персонално за него най-интересното нещо от идния Конгрес ще бъде изборът на Изпълком, като също така даде отговор и на въпрос дали чака избрани клубове да не бъдат позволени до събитието.

" Специално при избора на Изпълком фигурите в България са 20, 30 индивида, които са съответни и могат да свършат работа и сега текат договаряния сред много от претендентите. Няколко персони са ухажвани от няколко страни да се включат в тяхната листа. Този Изпълком не е на президента, а на клубовете, тъй като те избират членовете. За мен Изпълкомът ще бъде най-интересното от тези избори ", съобщи Георги Захариев.

" Не, мисля, че към този момент отсяха много огромна част от клубовете. В момента това, което е като лист, би трябвало всички да бъдат позволени и да се гласоподава ”, приключи претендентът за президент на БФС.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР