Един от европейските лидери в производството на фарове за гигантите

...
Един от европейските лидери в производството на фарове за гигантите
Коментари Харесай

Производител на фарове за Mercedes и други марки отваря втори завод за €10 милиона край Пловдив

Един от европейските водачи в производството на фарове за колосите в автомобилната промишленост, като Volkswagen, Mercedes, BMW и Audi - турската odelo, ще отвори втори цех в България, откакто през лятото на 2019 година проработи първата ѝ база в зона " Куклен " на " Тракия икономическа зона " (ТИЗ).

Компанията, която у нас оперира с дъщерното си сдружение " Одело България ", ще влага 10 милиона евро в новия цех, като 4 милиона евро от тях ще бъдат ориентирани за закупуването на машини. Той ще бъде ситуиран на повърхност от 12 000 квадратни метра и ще се намира до Асеновградско шосе.

Целта на компанията е с построяването на новата база да бъдат отделени серийното произвеждане на автомобилни фарове за нови коли от това на аварийни елементи. Това излиза наяве от изявление на шефа на " Одело България " Угур Озай пред " Марица ".

" Одело България " откри новия си цех в Пловдив (видео)

Заводът ще даде работа на 400 души

По неговите думи за компанията сега работят 215 чиновници, като до края на 2021 година следва да бъдат наети малко повече от 100 души, главно в производството.

През 2019 година групата odelo отвори първия си цех в Пловдив. Успоредно с него проработи и развоен център в София. Инвестицията тогава беше в размер на 40 милиона евро. В България компанията започва с произвеждане на фарове за Daimler - компанията майка на Mercedes. През тази година следва тя да стартира да създава и за румънската Dacia.

Освен у нас компанията има бази още в Турция, Китай, Словения и Германия.
 Odelo, която избра да вложи €40 милиона в цех за фарове на Mercedes в Пловдив
Компанията, която избра да вложи €40 милиона в цех за фарове на Mercedes в Пловдив

Международният водач отваря и развоен център в София, където ще наеме 40 инженери
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР