Един от експертите, заседаващ в правителствения комитет на здравните съветници

...
Един от експертите, заседаващ в правителствения комитет на здравните съветници
Коментари Харесай

Гърция се готви за нова карантина

Един от специалистите, заседаващ в държавния комитет на здравните съветници във вторник, съобщи, че не може да се изключи трета, тежка блокировка, сходна на март и ноември, само че добави, че вероятността остава малко отдалечена поради актуалната епидемиологична картина. Това написа електронното издание на вестник Kathimerini, съобщи организация " Фокус ".

„ Не е нещо, което е неизбежно “, сподели професорът по микробиология Алкивиадис Ватопулос пред телевизия Skai, защото ежедневният бюлетин на Министерството на здравеопазването за хода на вируса демонстрира понижаване на новите инфекции, интубации и смъртни случаи през последните няколко седмици, въпреки и в по-бавно движение, в сравнение с управляващите биха желали.

С по-малко от 500 нови инфекции дневно и брой на пациентите с COVID-19 в интензивно лекуване под 300, данните демонстрират, че вирусът сега е под надзор, уточни Ватопулос, макар че предизвести, че нов, по-агресивен вид на ковид, появил се неотдавна в Обединеното кралство и към този момент разпознат в Гърция и други европейски страни, може да промени тази картина, в случай че продължи да се популяризира. Новият вариант, добави той, прави доста по-трудна задачата да се поддържа „ тънкия баланс “ сред възобновяването на стопанската система и учебните заведения и продължаващото угнетяване на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР