Един от авторитетните анализатори в НБА Зак Лоу направи коментар

...
Един от авторитетните анализатори в НБА Зак Лоу направи коментар
Коментари Харесай

Финикс с проблеми в битката с Далас и Сакраменто за шестото място на Запад

Един от авторитетните анализатори в НБА Зак Лоу направи коментар на протичащото се във Финикс Сънс в края на сезона. Организацията заложи този сезон на три огромни звезди в лицето на Девин букър, Кевин Дюрант и Брадли Бийл. Допълни към тях със покупко-продажби Юсуф Нуркич, Ерик Гордън, Грейсън Алан и Ройс О`Нийл в опит да бъде основан състав, който да се бори за купата.

Тази нощ съставът завоюва безапелационно със 131:106 против Сан Антонио Спърс. Девин Букър бе най-резултатен с 32 точки в мача, а звездното триото се регистрира с нормалните 70 точки общо. С този триумф Финикс изпревари Сакраменто, в който се чака напълно скоро да влезе в игра и Везенков. „ Слънцата “ стоят на шестата позиция и в случай че по този начин завършат, а разликата в класирането е прекомерно дребна, с цел да може да се предвижда, ще избегнат предварителните мачове за влизане в плейофите.

Зак Лоу обаче към момента не е уверен, че борбата за купата е реален сюжет за организацията. Според него офанзивата на хартия наподобява добре или най-малко е по този начин против множеството тимове в лигата. Според анализатора на ESPN Букър, Дюрант и Бийл обезпечават на състава задоволително нападателна мощност. С тях на полето активът на тима е 123 точки за 100 набези, което е с съвсем точка над Бостън Селтикс. Този индикатор е един от многото, с които се прави оценка офанзивата на състава.

Според текста на Зак Лоу проблемите на Финикс са свързани с травмите, отбраната и дълбочината на състава. И то сложени в тази поредност. Загубата от Милуоки Бъкс да вземем за пример бе с вкарани 129 точки. А повода за провалянето бяха позволените 140 точки. И в случай че в нахлуване може да се играе с уединяване един на един, то в отбрана е необходим синхрон и отборна работа, а те не се виждат на полето, написа Лоу.

Според него най-разочароващото е, че има интервали и даже цели мачове, в които съставът реализира този баланс. В плейофите тимът ще се изправи против най-хубавите отбрани в НБА. И тази игра на изолираност няма да основава чак толкоз компликации на противниците.

Трите огромни звезди на Финикс са изиграли едвам 30 дуела дружно на полето. И от голяма важност за състава ще е в действителност намирането на груповия си дух.

Сакраменто и Далас са другите два тима, които горещо биха желали да стигнат най-малко до шестото място в края на постоянния сезон. В момента разликата сред шестото и осмото място е единствено половин мач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР