„Един на всеки 100 човека у нас в момента е

...
„Един на всеки 100 човека у нас в момента е
Коментари Харесай

Проф. Витанов: 1 на всеки 100 човека у нас в момента е с COVID-19

„ Един на всеки 100 индивида у нас сега е инфектиран с COVID-19. Когато вървим по улицата и срещаме 100 индивида – един от тях е настоящ притежател на вируса. Съветът ми е – внимавайте ". Това съобщи математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов в студиото на „ Здравей, България ".

Той изясни, че когато 100 индивида влязат в пандемията, прекарват и излязат, те заразяват други 124. „ Това значи, че пандемията сега се разраства. Можем да чакаме, че това ще продължава в есенно-зимния сезон”, счита Витанов.

„ От доста време приказвам, че октомври ще бъде временен месец. Вече започнахме да виждаме, че той в действителност е подобен – сред това, което беше август – ниски равнища на болни и това, което ни чака през ноември”, уточни още той.

„ Здравната система би трябвало да е готова за 30 000 инфектирани в края на октомври. Както виждате обаче, това е малко висока цифра и съгласно мен няма да стигнем чак до такава степен. Здравната система ще се справи”, добави проф. Витанов.

„ Ноември ще бъде сериозен, тъй като ще се наложи да издържим, с цел да изкараме зимата релативно добре. Ако там изтървем ситуацията, идват декември, януари и ще бъде неприятно. Ако успеем да издържим обаче – има вяра да минем през зимата с не чак толкоз огромен брой случаи ", разяснява математикът.

Според него здравната система у нас може да издържи по 500 инфектирани дневно в границите на 2-3 седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР