Един милион дози ваксини срещу COVID-19 бяха доставени на близо

...
Един милион дози ваксини срещу COVID-19 бяха доставени на близо
Коментари Харесай

В САЩ ваксините вече се поставят и в аптеки

Един милион дози ваксини против COVID-19 бяха доставени на близо 6500 аптеки в Съединени американски щати , където искащи могат да бъдат ваксинирани. Ходът е част от акцията на федералните управляващи за по-ефективна всеобща имунизация. Сред веригите аптеки, които са получили право да имунизират, са Rite Aid, CVS и Walgreens - част от от тях намиращи се и в огромни супермаркети. До момента към 35,8 млн. души в Съединени американски щати са получили най-малко една доза от имунизациите.

В Испания пък към този момент над 1 млн. души са имунизирани с по две дози, а 1,4 млн. - към този момент с по една. За миналото денонищие ляха регистрирани най-нисък брой новозаразени в страната от края на декември насам - 14 581, а умрелите са 530. В градовете има въведен вечерен час. В Мадрид той бе изместен от 22:00 на 23:00 ч. Ресторантите и питейните заведения би трябвало да затварят в 22:00 ч., само че до среднощ е позволена доставката на храна по домовете.

В Гърция още два района бяха сложени под строга карантина до 22 февруари. Това са област Ахая в северозападната част на Пелопонес и о-в Евия, вторият по величина гръцки остров след Крит. Там се затварят учебните заведения, а също по този начин и магазините, които не оферират артикули от първа нужда. Гръцкото държавно управление разгласи, че търси да наеме 939 лекари. От тях най-вече са за отделения за интензивно лекуване (104), анестиолози (97), незабавни отделения (76), пулмолози (74) и така нататък През миналата година към този момент бяха наети нови 1423 медицински лица.

Междувременно шефът на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите Андреа Амон разгласи, че би трябвало да се настроим, че коронавирусът ще се задържи дълго, макар имунизациите. " Трябва да свикнем с мисълта, че той ще остане измежду нас. Но няма да е нещо нетипично, защото не е първият вирус, който се задържа за по-дълго време ", разяснява тя.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР