Един месец след парламентарните избори новият Бундестаг в Германия проведе

...
Един месец след парламентарните избори новият Бундестаг в Германия проведе
Коментари Харесай

Бербел Бас бе избрана за председател на германския Бундестаг

Един месец след парламентарните избори новият Бундестаг в Германия организира първото си съвещание. То беше намерено от депутата с най-дълъг стаж Волфганг Шойбле. Заради ниския резултат на ХДС на изборите обаче той към този момент няма да бъде ръководител на Народното събрание. На този пост, за трети път в историята, беше определена жена - социалдемократката Бербел Бас.

Бербел Бас бе заместник-председател на парламентарната секта на ГСДП. В партията тя принадлежи към по-лявото крило.

Завършва нормално учебно заведение в Дуисбург, след което прави голям брой професионални квалификации и малко по малко стига до Академията по стопанска система в Есен.

 От секретарка при започване на професионалния си път през годините се квалифицира до експерт по обществените осигуровки към здравните каси и най-после икономист и управител по обществени работи. Произхожда от огромно семейство с пет деца.

В речта, с която откри съвещанието, Шойбле прикани депутатите този път да одобряват промяна в изборното право, с която да се ограничи непрекъснатото повишаване на броя на депутатите. Вместо естественият им брой от 598 в този парламент те са рекордно доста - 736.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР