Един месец преди 40-ия си рожден ден Роджър Федерер разгроми

...
Един месец преди 40-ия си рожден ден Роджър Федерер разгроми
Коментари Харесай

Победа №105 на "Уимбълдън" прати Федерер на рекорден 1/4-финал

Един месец преди 40-ия си рожден ден Роджър Федерер разгроми 26-годишния Лоренцо Сонего със 7:5, 6:4, 6:2 и се класира за 1/4-финалите на " Уимбълдън " - най-стария и най-престижен шампионат от Големия шлем по тенис. За 8-кратния първенец това беше победа №105 в " Ол Ингланд Клъб " и с нея той усили върха за най-вече достигания до V кръг на 18.

На второ място във безконечната класация на Откритото състезание на Англия е Джими Конърс с 14 участия на 1/4-финал, следван от Артър Гор и Новак Джокович с по 12 и Борис Бекер с 11. Освен това швейцарският деец ще играе за 58-и път в Топ 8 на " мейджър " шампионат, което също е едноличен връх (втори е Джокович с 50).

" Извънредно благополучен съм. Условията бяха тежки както навън, по този начин и на закрито - показа Роджър, откакто в края на I сет се наложи покривът на Централния корт да бъде затворен поради завалелия дъжд над английската столица. - А и против Лоренцо постоянно е тежко. Но след първата част усетих, че мога да управлявам нещата. Беше страховит мач. Няма по какъв начин да съм по-развълнуван, че съм на 1/4-финал. Това е огромен миг и съм доста, доста благополучен. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР