Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че

...
Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че
Коментари Харесай

Медиците в САЩ шокирани колко бързо се влошават и умират пациенти с Ковид-19

Един медицински служащ назова това "безумно ", а различен сподели, че това те трансформира в параноик - скоростта, с която пациентите се утежняват и умират от новия ковид, е шокираща даже за лекари и медицински сестри с дълготраен стаж. Сега те се пробват да измислят метод по какъв начин да спрат тези неочаквани утежнявания на здравословното положение.

Пациентите "изглеждат добре, усещат се добре, обръщаш се и в идващия миг те към този момент са неконтактни ", сподели Даяна Торес, здравна сестра в болница "Маунт Синай " в Ню Йорк, епицентъра на пандемията в Съединени американски щати, където инфектираните са над 415 000 души. "Ставам параноична, боязън ме е да изляза от стаята им ", добави тя.

Не единствено възрастни и пациенти със съпътстващи болести могат да се окажат в обстановката в един миг да са добре и след това единствено след момент да се окажат на прага на гибелта. Това може да се случи и на млади и здрави хора, споделиха пред Ройтерс здравни експерти.

Млада жена ненадейно умряла, до момента в който сестра Лори Дъглас била на промяна в болница "Ауър Лейди ъв дъ лейк " в Батън Руж, Луизиана. Дъглас споделя, че след 34 години в специалността е развила "интуиция кой ще припадне и кой може да се усъвършенства ", предава Българска телеграфна агенция.

"Но при тези хора нищо от това не важи ", добави тя. "Миналата седмица тя планираше сватбата си. Тази седмица фамилията й възнамерява погребението й ", съобщи Дъглас, имайки поради умрялата пациентка.

Пациентите може да влязат в болничното заведение с високи нива на О2 и да водят радостен диалог, описа доктор от Презвитерианската болница в Ню Йорк, и единствено няколко часа по-късно към този момент да се "задъхват " и да бъдат интубирани.

"Плашещото тук е, че в това няма никакви правила ", сподели лекарят, който пожела да остане неизвестен.

Тези подиуми се разиграват на всички места. От Ковид-19, респираторното заболяване, причинявано от новия ковид, към вчерашния ден бяха инфектирани над 1,4 милиона души в целия свят и бяха умряли над 83 400 души.

Бързото утежняване евентуално е резултат от "прекомерна " реакция на имунната система, до момента в който тя се бори с вируса, сподели доктор Ото Янг, експерт по инфекциозни заболявания в медицинския център УКЛА в Лос Анджелис.

Наричано цитокинова стихия, това събитие се следи, когато тялото свръхпроизвежда имунни кафези и активиращите ги съединения - цитокини - предизвиквайки рисково високо кръвно налягане, белодробни провали и органна непълнота.

Емили Музика, 25-годишна здравна сестра в предградията на Ню Йорк, сподели, че предходната седмица претърпяла прочувствен срив след случай, при който относително здрава 44-годишна жена се нуждаела ненадейно от интубация.

"Онази вечер имах прочувствен срив ", сподели тя. "Плаках на приятеля ми ", добави Музика.

В случая с пациентите с Ковид-19 интубацията значи в устата на мъчещ се да диша пациент да бъде сложена тръба, минаваща през дихателните му пътища, с цел да може той да бъде прикачен към уред за обдишване.

Журналистът от Асошиейтед прес Аник Джесданун, който беше в положително здраве и е пробягал 83 маратона, е умрял предходната седмица от Ковид-19 съгласно обява във Facebook на неговата братовчедка, Принда Мулпрамук.

Петдесет и една годишният Джесданун изначало не се нуждаел от хоспитализация съгласно обявата. Бил почнал да се възвръща и при докторска визитация в края на март показвал чисти бели дробове и мощни признаци на жизнеспособност. Но "внезапен поврат в обстановката " го праща в незабавното поделение на 1 април, а "13 часа по-късно го загубихме ", написа Мулпрамук.

Медицинска сестра в интензивното поделение на болница "Маунт Синай " споделя по какъв начин е ставала очевидец на това по какъв начин при пациенти бързо се е стигало до бъбречна непълнота, допълвайки, че при мнозина се постанова да бъде прибавен интравенозно разредителят на кръвта хепарин. "Състоянието им се утежнява безумно доста и безумно бързо ", сподели сестрата. "Полагаме в действителност огромни старания да открием по какъв начин да ги лекуваме ", добави тя.

Лекари споделят, че имат стеснен триумф при спасяването на пациенти, които изискват интубация.

В медицинския център "Ървинг " към Колумбийския университет интубираните пациенти прекарват по към две седмици на апарати за обдишване, съобщи в петък основният хирург доктор Крейг Смит.

Лекарят от Презвитерианската болница в Ню Йорк сподели, че умират повече пациенти от нормалното, сложени на апаратите. Точните цифри не са известни предвид на това, че епидемията към момента върлува, а лечебните заведения от време на време работят при безредни условия.

Някои от тези лечебни заведения опитват с неизпитани медикаменти с вярата да оказват помощ на пациентите, в това число с медикамента против малария хидроксихлорокин.

"По създание опитваме всичко при тези пациенти ", сподели лекарят от Презвитерианската болница в Ню Йорк.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР