Един лев партийна субсидия е популизъм с много тежка цена

...
Един лев партийна субсидия е популизъм с много тежка цена
Коментари Харесай

ДПС предупреди: Демокрацията ще плати тежка цена

Един лев партийна дотация е популизъм с доста тежка цена за българската народна власт, предизвести зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Той бе безапелационен - партиите или се финасират от бюджета, или от олигарсите. Трети вид няма - третият вид е неистини пред обществото, добави той по време на зесаданието на бюджетната комисията. Ще се върне тоталната взаимозависимост на партиите от предприемачи, олигарси и сенчестия бизнес, уверен е Цонев.
Според Вътрешна македонска революционна организация размерът на партийните дотации сега е прекомерно огромен. Според зам.-председателя на групата на воеводите Искрен Веселинов, дотацията би трябвало да се понижи, само че това би трябвало да бъде обвързано с вероятните възможни източници на финансиране на партиите. Той също предизвести, че не е добре партиите да се финасират от компании. По-добрият вид, съгласно него, е да има таван на получаваната дотация. На този стадий не можем да кажем дали ще подкрепим това предложение, ще се съберем и ще приказваме, съобщи Веселинов на въпрос по какъв начин Вътрешна македонска революционна организация ще гласоподава в зала.
Подобно е мнението и на НФСБ. Лидерът Валери Симеонов разгласи, че хората му ще поддържат концепцията на ГЕРБ, само че ще желаят да има текстове, които да дават опция за публично финансиране на партиите. За да не изпаднат партиите в ръцете на огромни, скрити и подмолни стопански играчи. Той изрази страдание, че и огромните партии залитали към популизъм.
От Воля не видяха проблем дотациите да бъдат понижени на 1 лев. Оттам припомниха, че Веселин Марешки е инициирал референдум още преди две години и концепция напълно да отпадне дотацията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР