Един кадър от тази колекция е достатъчен, за да разпознаем

...
Един кадър от тази колекция е достатъчен, за да разпознаем
Коментари Харесай

Полово неутралната мода в новата колекция на Вивиан Уестууд

Един кадър от тази сбирка е задоволителен, с цел да разпознаем почерка на безконечната бунтарка, която се включи в цифровата Седмица на модата в Лондон със специфична фотосесия. Още преди стартирането й уредниците оповестиха, че тя ще бъде полово неутрална и стилните марки ще показват дамски, мъжки или смесени сбирки.

Не единствено поради това обаче бихме говорили за полово неутралната мода, към която се насочват дизайнерите, тъй като от ден на ден силуети, кройки и модели от мъжкия и дамския дрешник преливат един в различен. Нещо, което се отличава извънредно добре точно в новата сбирка на Вивиан Уестууд, където тази граница е съвсем заличена. Така че няма потребност да надничаме в дрешника на обичания си мъж за oversize или риза, тъй като марките към този момент ни дават модели, които са оттатък половото разграничаване.



Този тренд напълно не е нов и още преди 5 – 6 години започнаха да се вършат дребни стъпки към налагането на по този начин наречената унисекс мода. С рецесията около ковид обаче тази тематика още веднъж излезе на фокус, изключително около сливането на сбирките, което се постанова да вършат доста от марките.

Другото, с което се отличава новата есенно-зимна сбирка на Уестууд, е това, че 90% от материалите в нея са, в това число и денимът, който употребява. От доста време дизайнерката се стреми към произвеждане с минимални вреди по отношение на околната среда, като самата тя се стреми да води изцяло природосъобразен метод на живот.

За следващ път ползва и майсторството си да смесва разнообразни принтове в един тоалет, като още веднъж намира метод да включи обичания си тартан. Открояват се и елементи от картини на френския художник Франсоа Буше, отпечатани върху ризи и рокли от сбирката. И макар половата неутралната стилистика, Вивиан прибавя и онази доза женственост, която в никакъв случай не би трябвало да липсва в облеклото на дамите.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР