Един човек загина, а няколко са ранени на границата между

...
Един човек загина, а няколко са ранени на границата между
Коментари Харесай

Един човек загина при сблъсъци след затваряне на границата Венецуела - Бразилия

Един човек почина, а няколко са ранени на границата сред Венецуела и Бразилия. До конфликтите се стигна откакто Николас Мадуро затвори границата. Венецуелски бойци са разкрили пукотевица по хора, които се пробвали да изоставен страната. Очаква се напрежението във Венецуела да продължи да се повишава през идващите часове.

 © БГНЕС
Междувременно, конкуренцията сред Николас Мадуро и Хуан Гуайдо прерасна в концертен дуел. Музикалната битка сред двамата ще се организира от двете страни на моста, който свързва Венецуела с Колумбия. В колумбийския град Какута се чакат над 250 000 фенове, а събраните дарения за венецуелското население евентуално ще доближат 100 млн. $. Благотворителният концерт е проведен от английския милиардер Ричард Бренсън.
Ричард Бренсън: Всички, които мислят, че Венецуела е химера, би трябвало да видят тълпите от хора и да приказват с венецуелците, които напущат родината си.
От другата страна на моста, на 300 м от Какута, след няколко часа стартира концертът " Долу ръцете от Венецуела ". Той е проведен от държавното управление в Каракас и ще продължи до неделя.

Русия предизвести, че на следващия ден ще бъде изработен опит камиони с филантропична помощ да влязат във Венецуела. Москва дефинира това като " американска провокация ", която ще докара до конфликти.
Мария Захарова, представител на Министерството на външните работи на Русия: Американски спецчасти и съоръжение са били трансферирани покрай Венецуеала. Има информация, че американски компании и съдружниците им от НАТО разискват доставката на оръжия и муниции от източноевропейска страна за опозиционните сили във Венецуела.
Освен в Колумбия американска филантропична помощ изчаква в Бразилия и на остров Кюрасао. Независимо, че границата сред Бразилия и Венецуела е затворена, бразилските управляващи обявиха, че ще доставят помощта по въздух. Утре ще бъде изработен и опит филантропичните колета от Кюрасао да доближат Венецуела с кораби.
 Венецуела затваря сухопътната си граница с Бразилия Венецуела затваря сухопътната си граница с Бразилия
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че затваря сухопътната граница с Бразилия и обмисля сходна мярка на границата с Колумбия. Това се слу...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР