Един човек е загинал по време на антиправителствните протести в

...
Един човек е загинал по време на антиправителствните протести в
Коментари Харесай

Антиправителствените протести в Куба са взели поне една жертва

Един човек е умрял по време на антиправителствните митинги в Куба,, съобщи Агенция Франс Прес.  Демонстрациите против еднопартийния комунистически режим бяха последвани от вълна от арести и изказвания за полицейско принуждение.

Според известие на кубинското вътрешно министерство мъж е умрял по време на проява в покрайнините на Хавана.

Ройтерс оповестява, че има няколко ранени жители и чиновници на реда.

По-рано, световната компания за мониторинг на интернет NetBlocks, заяви, че Куба е лимитирала достъпа до обществените медии и платформи за известия, включително Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Telegram. Базираната в Лондон компания разгласи, че това " евентуално ще ограничи потока от информация от Куба ". Правителството не разяснява известието, от Телеграм и Facebook - също, а от Туитър споделиха, че услугите ѝ не са били блокирани.

В невъобразим от десетилетия митинг хиляди кубинци излязоха на улиците в неделя в символ на неодобрение от дефицита на храни, медикаменти, повишението на цените и оправянето с ковид. Подобни мероприятия са противозаконни в Куба.

Президентът Мигел Диас-Канел назова стачкуващите „ контрареволюционери “. Правителството му счита, че митингите са финансирани и дирижирани от Съединени американски щати и упреква за проблемите на острова американските стопански наказания.

 Участник в проява в поддръжка на кубинското държавно управление пред посолството на Хавана в Бразилия/Ройтерс
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР