Един билет, валиден за цял месец, който дава възможност за

...
Един билет, валиден за цял месец, който дава възможност за
Коментари Харесай

Германия пусна билет за градския транспорт за 9 евро на месец

Един билет, годен за цялостен месец, който дава опция за пътешестване из цяла Германия против скромната сума от 9 евро. Тази на пръв взор сложна за осъществяване концепция, към този момент е реалност. Предварителната продажба на билетите стартира на 23 май и за броени часове са били продадени над 200 000 билета. Целта на държавното управление е по едно и също време да подтикне хората да оставят колите си, само че и за да ги подкрепи на фона на високата инфлация и покачването на цените.

Макар картата да е предопределена за летния интервал и да важи единствено за юни, юли и август, може да се употребява от всички - както от жителите на Германия, по този начин и от туристите. С подобен билет пасажерите ще могат да употребяват свободно рейс, градска железница, метро,, както и районни влакове. За информация - месечната карта за градския превоз в Берлин е приблизително към 83 евро. Целта на немското държавно управление е да насърчи потреблението на публичния превоз с вярата, че това ще се трансформира в потребен табиет.
 Сезон, отвори се! 26 май 2022 | Летният туристически сезон ще бъде публично открит на 11 юни в курортен комплекс „ Златни пясъци “. Министърът...
Малки стъпки по образеца на Лисабон, Люксембург и Талин

Междувременно през април тази година в Лисабон беше признато предлагането за безвъзмезден публичен превоз за всички на възраст до 18 години, за студентите до 23 години и хората над 65 години, само че ограничаването е, че е годна само за жителите на португалската столица.

Столицата на Естония - Талин и една от най-малките страни в Европа - Люксембург са по-напред в материала. В Талин от 2013 година оферират безвъзмезден превоз за всички поданици, а Люксембург – пътуването с градски превоз е гратис както за локалните поданици, по този начин и за посетителите като се изключи пътуващите в първа класа във влаковете. Северният френски град Дюнкерк с население от 200 хиляди души пък също вкара безвъзмезден превоз през 2018 година, а тази смяна докара до увеличение на хората, пътуващи с рейс. Всяка крачка към по-достъпен градски превоз е чудесна опция както да се сприятелим с забавни нови местоположения със спирки за похапване и преспиване, по този начин и да преоткрием по-екологичен метод на пътешестване!

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР