Ечемиците излизат както от външната, така и от вътрешната страна

...
Ечемиците излизат както от външната, така и от вътрешната страна
Коментари Харесай

Този Лесен Народен Лек Лекува Ечемик На Окото Изключително Бързо!

Ечемиците излизат както от външната, по този начин и отвътре на клепачите, като провокират отчасти или изцяло отичане. Те не повреждат зрението и могат да се появят на всякаква възраст.

Повечето от тях минават от единствено себе си за няколко дни, само че процесът може да се подкрепи с топли компреси с лайка или чиста вода. Топлината от компреса ускорява притока на кръв към ечемика и й оказва помощ да се оправи с инфекцията. Компресите се вършат по 3-4 пъти дневно за по 15 минути, написа zdravnitza.com. Те облекчават болката, която е най-дразнещия детайл на възпалението и постоянно е съпроводена с непрекъснато сълзене.

Най-често ечемиците отвътре на клепачите изчезват изцяло, само че в някои случаи се спукват и се постанова лека хирургическа интервенция, с цел да се промият и изсушат. Според практикуващите национална медицина ечемикът от външната част на клепача или на ръба може да се излекува като се натрие мястото с прясно разрязана скилидка чесън. Това е обяснимо поради антибактериалните качества на растението. Други естествени средства за лечение на ечемик, предизвикващи по-бързото му " узряване " са компресите с ленено семе или свеж яйчен белтък. След като узрее, ечемикът никога не би трябвало да се изстисква като пъпка. Това ще травмира клепача, ще замърси мястото и ще се стигне до противоположен резултат.

При някои случаи, изключително при повърхностно лекуване, ечемикът може да се капсулира, ставайки продължителен и да се трансформира в киста. Това води до наложително антибиотично лекуване или даже интервенция за отстраняването му.

Другото най-често срещане сходно очно заболяване е блефарита. Това още веднъж е зараза, провокирана от бактерии или съпътстващи кожни проблеми. Блефаритът съставлява подута жлеза отвътре на клепача или на мигления борд. Обичайните признаци са раздразнение, чувство за непознато тяло в окото, болежка и отсрочване на корав секрет (гурели). Ако блефаритът е бактериален е допустимо да се получат дълготрайни проблеми, като удебеляване на мигления борд, загуба на мигли и извиване на клепача на открито или във вътрешността.

И тук компресите с лайка са преди всичко като лечебно средство. Те могат да се комбинират и с антибиотични капки или мехлеми за по-бърз резултат. По наблюдения на офталмолози в множеството случаи блефаритът, за разлика от ечемика, не изчезва изцяло и може да остане като козметичен недостатък. Все отново, в редки случаи изчезва изцяло, само че за жал не и окончателно. Почти постоянно блефаритът се трансформира в рецидивиращо положение, което го прави изключително скучен. Успокоителната мисъл е, че лайката е напълно налично средство за попречване на развиването на инфекциите.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР