Eastern European Electric Company B.V. (EEEC), холдингът консолидиращ енергийния бизнес

...
Eastern European Electric Company B.V. (EEEC), холдингът консолидиращ енергийния бизнес
Коментари Харесай

Еврохолд ще плати близо 230 млн. лева за още 33% от дружествата на ЧЕЗ

Eastern European Electric Company B.V. (EEEC), холдингът консолидиращ енергийния бизнес на Еврохолд България, ще заплати близо 230 млн. лв. за придобиването на остатъчните 33% от капитала на дистрибутора на електрическа енергия ЧЕЗ Разпределение България АД, и доставчика на електрическа енергия ЧЕЗ Електро България. Комисията по финансов контрол е одобрила поправените търгови оферти за придобиването на остатъчните дялове, оповестяват от Еврохолд България посредством портала x3news.com.

В момента EEEC има 67% от капитала на двете сдружения. Холдингът предлага да придобие 636 240 акции на ЧЕЗ Разпределение България на цена от 291 лева за акция или общо 185.2 млн. лв., както и 1650 акции на ЧЕЗ Електро България на цена от 26 904 лв. за акция или общо 44.4 млн. лв.. В сходство със Закона за общественото предложение на скъпите бумаги, EEEC чака процедурата за търговите оферти да завърши до края на ноември.
 Еврохолд завърши договорката по придобиване на ЧЕЗ в България " Еврохолд " завърши договорката по придобиване на ЧЕЗ в България
" Еврохолд " публично завърши придобиването на седем дъщерни сдружения на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България. Сделката е...

През юли Еврохолд завърши придобиването на седем сдружения на чешката ЧЕЗ Груп за 335 млн. евро в договорка, осъществена посредством дъщерната на холдинга - EEEC. В резултат на транзакцията холдингът закупи 67% от най-големия дистрибутор на електрическа енергия в България и същия дял във водещия снабдител на електрическа енергия в страната, както и 100% от акциите на най-големия лицензиран търговец на електрическа сила. Групата стана притежател още на компания за IT услуги, слънчев парк, индустриална мощ за сила от биомаса и на компанията, която координираше активността на подразделенията на ЧЕЗ Груп в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР