е списание, което през последните 7 години успя да създаде

...
е списание, което през последните 7 години успя да създаде
Коментари Харесай

Българка събра едни от най-добрите световни имена на ветеринарната медицина на международна конференция в ...

е списание, което през последните 7 години съумя да сътвори контакти сред ветеринарните клиники на Балканите, да ги сплоти, с цел да могат да разменят опит и експерти ”, показа пред ФрогНюз Люба Ганчева. 

“Като страни ние сме в икономическа неизгодност за образования, курсове и така нататък и опцията да се учиш от един преподавател, дипломант румънец би било доста по-достъпно за българите. Или румънски лекари да отидат да се образоват при български лекари, сърби при хървати и така нататък Идеята на “Ветеринари на Балканите ” е точно такава, да има добра връзка сред ветеринарните лекари от разнообразни страни, с цел да могат да разменят опит и да се развиват ”, добави тя.

“Над 200 ветеринари взеха присъединяване в конференцията тази година. Сред специфичните посетители бяха Луис Тело, емблематичен преподавател на тематика незабавна медицина и Алберто Кордеро. Той е от Мексико и е ръководител на Дерматологичната асоциация на Латинска Америка ”, споделя ветеринарният доктор.

“Комбинацията сред дерматология и незабавна медицина е извънредно забавна от здравна позиция, тъй като ние одобряваме, че дерматологичните случаи не са незабавни, което не е по този начин. На конференцията бяха показани нови способи на лекуване със замразена плазма и разнообразни способи на лекуване.  Двамата лектори имаха две лекции, които водеха дружно. Идеята за връзката и този тип конгреси е да помогне на всеки един доктор да осъзнае къде е от професионална позиция ”, акцентира Люба Ганчева. 

“Комуникацията сред обособените звена, сред специалностите е доста значима, с цел да могат да обменят опит, да разменят познания,като крайната концепция на всичко това е да се вдигне равнището на ветеринарната медицина, с цел да може нашите пациенти да се усещат по-добре ”, добави тя.

Ветеринарният доктор изясни, че за седем години списанието има над 270 изявления от над 140 създатели, които са лекари практици. 

“Това са клинични случаи, от които могат да черпят информация непосредствено в практиката - какво се случва и какво се прави. Това е може би най-достъпната информация за лекарите в практиката. Авторите показват своите клинични случаи със своите триумфи и неуспехи, тъй като лекарите се учат и от неуспехите си. ”

“За тези седем години връзката сред страните на Балканите нарастна извънредно доста. Особено връзката сред България и Румъния. Обменя се опит, специфичните асоциации като дерматологична, кардиологична и така нататък споделят доста добре. Преди това ветеринарите на Балканите не се познаваха. Лекарите в този момент получават информация за събития, благоприятни условия образования, уъркшопове, образования непосредствено от практиката и това улеснява всички лекари ”. 

“Ако отидеш на Германия, Австрия, Англия е доста по-скъпо, в сравнение с да отидеш в една балканска страна. Ние към този момент имаме извънредно доста експерти на Балканите, от които можем да се учим тук. Ветеринарната медицина е нещо, което се развива всеки ден и всеки един доктор би трябвало да е доста добре осведомен. По принцип университетите би трябвало да оказват помощ в това отношение, само че нито в Румъния, нито в България и Сърбия те са на нужното равнище, акцентира ветеринарният доктор.

от Световната Асоциация (WSAVA) в Копенхаген. Отличието й е обвързвано точно с онлайн списанието Ветеринари на Балканите
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР