е петдневна работилница, в която няколко екипа артисти от различни

...
е петдневна работилница, в която няколко екипа артисти от различни
Коментари Харесай

Проблемите с чистотата на въздуха обяснени чрез изкуство

е петдневна работилница, в която няколко екипа актьори от разнообразни сфери на изкуството се събират дружно, с цел да се срещнат по-задълбочено и да работят креативен по една от най-наболелите екологични тематики в днешно време: въздуха, който дишаме - проблем с огромен обществен заряд, само че и със забележителен креативен капацитет.

Събитието стартира на 30 август и ще продължи до 3 септември.

“Идеята пристигна още преди време, когато обмисляхме да създадем подобен артистичен опит , някакво артистично показване, което да демонстрира нашите тематики, проблемите, решенията и така нататък

Идеята ни е предизвикана от това, че ние нормално сме положителни в пресъздаването на едни рационални послания, аргументирани, може би и прочувствени от време на време, само че при всички положения, не можем да достигнем до сърцата и страстите на хората, по метода, по който може да се доближи посредством изкуството . Затова поканихме хора, с които работим от доста време, с цел да организираме това събитие ”, споделя Ивайло Попов от „ За Земята “.

Сред първите поканени са артистичните ръководители - актьорите Мануела Саркисян и Георги Тенев (не писателят).

“Когато започнахме да обмисляме лабораторията, си казахме, че желаеме да включим колкото се може повече представители на другите изкуства. Ние самите сме приключили актьорство за куклен спектакъл и за нас беше значимо да има подобен екип, представител на това изкуство ”, споделя актрисата Мануела Саркисян .

В събитието ще има и плейбек спектакъл .  “Това е една театрална форма, в която актьорите на сцената употребяват онлайн разказана история от публиката на момента и връщат назад като коментар тяхното чувство за това, което са чули.

Това е един страховит метод разказвачът - индивидът от публиката, който споделя тази история, да огледа казуса, болката или с каквото е обвързвана историята, в профил. Той вижда един коментар от артистите, изработен добросърдечно и има известна доза осмисленост, което е извънредно прочувствено ”, споделя Георги Тенев .

Чуйте повече за събитието от Антония Каменичка и Диана Костова, които беседват с уредниците. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР