е не само завладяващо изкуство, но и здравословно упражнение. Той

...
е не само завладяващо изкуство, но и здравословно упражнение. Той
Коментари Харесай

Ориенталските танци - здраве и щастие за тялото

е освен завладяващо изкуство, само че и здравословно упражнение. Той е един от най-женствените стилове, който имате шанса да практикувате и в школа по . Органичното му пораждане е тайнственост, само че корените му сигурно можем да търсим в Египет, където е прочут като Raqs Sharqi, което безусловно значи ориенталски танц.

Това изкуство включва повече, в сравнение с допускате сигурно. Неговият неповторим език, посредством хармонични придвижвания, има физически и прочувствени изгоди за всички възрасти. Танцът в Близкия изток е артистичен израз на благополучие и празнуване. Повишава жизнеността, настроението и прочувственото благоденствие. Ориенталският танц е изложение и шерване на наслада.

Какви изгоди носи практикуването на ориенталски танци за физическото и психическото здраве?

Практикуването на ориенталските танци има доста физически, прочувствени и обществени изгоди. На първо място способства за положителната форма на тялото, тъй като доста групи мускули работят по време на придвижванията. Освен това усъвършенства координацията, гъвкавостта и салдото. В ориенталския танц хората могат да изразят характерността си. Подобрява персоналния имидж и оказва помощ за лъчение на убеденост. Помага на дамата да откри контакт със своята женственост.

Ориенталският танц ни разрешава да се свързваме и да показваме страсти, а една от тях е насладата и ентусиазма, които ни карат да се усещаме живи и уравновесени. Кара ни да изпитваме приятни усеща и предизвиква потребността да показваме и споделяме. Чрез танца се показват позитивни страсти и прекарвания.
Това танцово изкуство не е единствено за хора, които желаят да се научат да бъдат експерти, всеки може да го практикува. Ориенталският танц не е натоварващ жанр и хората могат да го извършват елементарно - без значение от вида на тялото им. Комбинацията е от динамични придвижвания, съчетани с по-бавни, създавайки съразмерен баланс, както физически, по този начин и прочувствен. Движенията освобождават напрежението и основават чувство за убеденост и независимост.

Защо хората практикуват ориенталски танци?

Една от аргументите се крие в това, че доста хора желаят да поддържат телата си в добра форма. Ориенталските танци оказват помощ за раздвижването и стягането на тялото. Освен това способстват и за по-добър тонус. Напълно допустимо е да постигнете добра физическа подготовка с ориенталски танци. Здравословното спортуване би трябвало да бъде част от режима и на млади и на остарели, тъй че не подценявайте тази причина. Ориенталските танци са подобаващи и за по-възрастни дами, които желаят да опитат нещо малко по-различно.

Всички танцови стилове имат обща линия и тя е артистичното изложение. Ориенталските танци оказват помощ дамата да изрази артистичността си по най-хубавия вероятен метод. Много хора са прикрили творчеството си, поради ежедневните отговорности, само че когато влязат в залата, това незабавно се трансформира и те съумяват да се насладят изцяло на свободата на придвижванията.



Ориенталските танци могат да донесат и културно обогатяване, тъй като източните привички са обвързани с доста истории, притчи и поверия, разказващи за техният метод на живот. Това е повлияло и на самите танци и символика, която носят.

На кого да се доверите да ви разведе из ориенталския свят на танца?

Има доста танцьори, които употребяват елементи от ориенталските танци в хореографиите си, само че те постоянно заимстват наготово придвижвания без да знаят тяхната символика и техника. Съвет от нас е да изберете инструктор по танци, който е осведомен с ориенталските практики и преподава майсторски класове. Само по този начин ще се докоснете до скъпия, голям и обилен свят на ориенталското изкуство по метод, по който в действителност ще обогати душата и тялото ви. Популяризирането на тази форма на изкуство не е никаква изненада, тъй като дамите от ден на ден стартират да жадуват за женските си корени, които за жалост губят в всекидневието си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР