е напуснал България, съобщават от Държавна агенция Национална сигурност. Това се

...
е напуснал България, съобщават от Държавна агенция Национална сигурност.
Това се
Коментари Харесай

Търсеният от ДАНС руски журналист е напуснал България

е напуснал България, оповестяват от Държавна организация " Национална сигурност ".

Това се е случило през днешния ден - 1 ноември.

От ДАНС показват, че поради активност, представляваща опасност за националната сигурност на страната ни , на Гацак - упълномощен сътрудник у нас на в. " Российская газета ", са наложени насилствени административни ограничения " лишаване на правото на престояване ", " експулсиране " и " възбрана за влизане и престояване на територията на страните членки на Европейския съюз ".

Той е бил свикан за връчване на заповедта в дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи на 29 септември, а по-късно и в ДАНС. Мъжът обаче не се е явил, заради което от ДАНС са поискали подпомагане от Министерство на външните работи за връчване посредством съветското посолство в София.
 Министерство на външните работи лиши акредитацията на съветски публицист, укривал се от ДАНС Обновена
Министерство на външните работи лиши акредитацията на съветски публицист, укривал се от ДАНС

Александър Гацак може да бъде екстрадиран, твърди Русия

ДАНС акцентира, че извършва активността си при прецизно съблюдаване на законодателството на България и Европейски Съюз и общоевропейските демократични правила и полезности.

Действията на Агенцията са ориентирани към отбрана на националната сигурност, а не към ограничение на свободата на словото и изразяването на мнение, отбелязва се в позицията.

Припомняме, по-рано през днешния ден Русия предизвести, че ще предприеме ответни ограничения поради дейностите на България.

" Кореспондентът на " Российская газета " в България Александър Гацак е получил " черна точка " от локалните управляващи - акредитацията му е анулирана и му е обявено, че му следва екстрадиция ", заяви говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в " Телеграм ".

По нейни думи това е " следващият противозаконен ход на натовците против съветските публицисти, които те маниакално преследват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР